Nikon D3100 + battery grip

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Luksík 21. 8. 2013 22:23

Zdravím,

nemáte prosím někdo zkušenosti s tímto bateriovým gripem?

http://www.fotobezhranic.cz/fotobezhranic-cz/eshop/31-1-Battery-gripy/55-2-Pro-Nikon/5/881-Battery-grip-Meike-pro-Nikon-D3100
neberte to prosím jako reklamu, jde jen o ukázku.
Zajímá mě, jak přístroj pozná z které bateri má čerpat, jestli sosá zaráz z obou nebo nejprve z jedné a potom z druhé. Pokud by tento grip někdo používal, tak se pls ozvěte.

Díky moc
Luksík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mouse01 22. 8. 2013 11:54

já mám tento http://www.aaron.cz/produkty/phottix-ba ... -bg-d-3100
a bez problému, můžeš si tam dát i jenom jednu baterku, jinak když tam máš dvě baterky, tak si to bere z obou
Mouse01
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomasotc 22. 8. 2013 12:58

Nevim jak to je s D3100, ja na D7000 mam moznost vybrat jestli ma pouzivat baterku z tela, nebo baterku z gripu, nebo obe. Nemam tam na gripu ten vystupek, co se cpe misto baterky do tela, v tele mi baterka zustava, timpadem vyuzivam baterku v gripu, at nemusim pokazde sundavat grip, v 90% nabijeni nabijim jen baterku v gripu.
U D3100 to nejde vybrat?
tomasotc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Luksík 22. 8. 2013 13:31

Myslím si, že u D3100 to nepůjde vybrat, grip je spíš brán jako takový neoficiální a vesměs je dobrý jen v tom, že bereš energii ze dvou baterií zaráz (nemusíš přehazovat) a lepší držení. Mám právě fotit svatbu a při hostině někdy nabíjím druhou baterku, tak mě zajímalo, jestli bude dřív vyždímaná první nebo druhá, ale pokud to bere z obou najednou tak to snad vystačí :)
Luksík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mouse01 22. 8. 2013 14:46

vydrží to v pohodě, já udělám na jednu baterku klidně cca: 400 fotek a to si s tím foťákem ještě hraju
a jak jsem psal, bere si to z obou baterek najednou
pak je ještě docela dobrý, že na tom grilu je ještě jedna spoušť, na pravé straně, aspoň u toho mého, ale aby fungovala musí se propojit grip s tělem kablíkem, kterej byl u gripu
Mouse01
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Iamc00l 19. 1. 2016 18:36

kup ho na Ebayi za polovic
Iamc00l
Návštěvník