190XPROB+804RC2 nebo VANGUARD ALTA+ 263 AP + PH-32

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod slainemcr 13. 10. 2012 19:49

Zdravím, který z těchto stativů by jste doporučili. Po dlouhém vybírání jsem došel k těmto dvěma a nemohu se rozhodnout. Hledám univerzální stativ do terénu i interiéru pro Nikon D7000 + 18-105. Dík moc za pomoc.
slainemcr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Reno.Raines 14. 10. 2012 21:20

ten Manfrotto jsem nedávno koupil na Ebay za 2700 Kč a dobrý a v terénu bych se toho nebál, jen by to chtělo na něj nějakou pořádnou brašnu
pevný na větší tělo i objektiv je dost
Reno.Raines
Poslední varování

Odeslat příspěvekod slainemcr 15. 10. 2012 08:29

Ten manfrotto je ale o více než 1/2 kila těžší, teď spíše uvažuji o Vanguard Alta+ 264 AP, který je i skladnější.
slainemcr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod HmepSd 15. 10. 2012 13:42

Tak 190XPROB je takovým etalonem, v téhle cenové hladině. Ale možná jeho provedení, polohovatelnost ani neoceníte a na nošení je základ nízká hmotnost. Také hlavy nejsou moc skladné, možná volit kulovou, na tak lehkou sestavu budou stačit i průměrné.

Stativ nechávaný ve skříni je k ničemu a tak ten pravý stativ je vždycky až ten druhý, kdy už víte přesně co potřebujete a využijete. :-)
HmepSd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod belrok 16. 10. 2012 17:42

Manfrotto je na tom celkově líp bych řekla...provedením i stabilitou. Ale je to na tobě.
belrok
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slainemcr 19. 10. 2012 09:03

Děkuji za názory, stále vice se přikláním k Vanguardu kvůli hmotnosti, ale teď jsem koukal na levné čínské Benro http://oehling.cz/inshop/stativy-fotost ... 66%5D.html a to je parametry mnohem lepši. Máte s ním někdo zkušenosti?
slainemcr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Daf 19. 10. 2012 09:51

Manfrotto je fajn v tom, že jsou pro ně dostupné náhradní díly. A to téměř do posledního šroubku. Máš tak aspoň jistotu, že kvůli nějaké maličkosti nebudeš muset kupovat celý nový stativ, nebo hlavu. A je made in Italy :)
Daf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zdenek D 22. 10. 2012 07:06

Ahoj, 190 Manfrotto je parádní stativ, můžu porovnávat, před tím jsem měl Velbon Sherpa.
Nevýhodou může být vetší hmotnost, na turistiku to není..
Zdenek D
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slainemcr 25. 10. 2012 13:01

Děkuji všem za rady, ale nakonec jsem si objednal GIOTTOS VGR9264, http://www.fotoskoda.cz/eobchod/default ... 876&FS_LI= který má, co se týče transportu, asi nejlepši parametry a dá se využít i jako monopod. Recenze jsem našel jen kladné...no uvidíme.
slainemcr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Reno.Raines 29. 10. 2012 18:52

těžší stativ = lepší

ve Fotoškoda je to strašně mastný, seženete o tisíc levnějc
Reno.Raines
Poslední varování

Odeslat příspěvekod slainemcr 31. 10. 2012 14:00

Aha, takže si mám na cestovaní kupovat pětikilový stativ. Také by mě zajímalo, kde seženete stativ levněji. Stativ už mám doma a jsem s nim co se týče provedení spokojen je stabilní a parametry nelhaly.
slainemcr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod HmepSd 31. 10. 2012 16:00

On někdo cestuje až na místo autem, to pak může tahat geodetické štafle. Ale při nošení dále od auta, musí každý uznat, že je znát každé deko. Jak mnozí vítají možnost u 055PROB vyhodit středový sloupek. :-)
HmepSd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zdenek D 31. 10. 2012 21:51

Manfrotto 190 X PROB s Hlavou rozdně neváží 5 kilo, dal jsem jen příspěvěk na téma..
Stativy je fakt potšeba vyzkoušet
Zdenek D
Návštěvník

Odeslat příspěvekod belrok 1. 11. 2012 11:36

I u 190tky jde vyhodit středový sloupek ;). A fakt neváží 5kg :) :).
belrok
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slainemcr 1. 11. 2012 12:13

Temi 5 kg jsem nemyslel 190XPROB, ale reagoval jsem na reno.rainese "těžší stativ = lepší". Já vybíral optimum přenositelnost/kvalita a to se mi myslím povedlo. Akorát asi půjde stativ na reklamaci, protože se někdy zadrhává jedna část nohy.
slainemcr
Kolemjdoucí