Příslušenství pro D7000

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod kyluc 11. 5. 2012 23:17

Ahojte, tak po dlouhém čekání jsem nakonec koupil D7000. Vzhledem k tomu že u fotoskoda slibovali dostupnost až v průběhu léta tak jsem si říkal že příslušenství budu řešit postupně tak jsem to neřešil. Každopádně foťák je doma tak to musím trochu zrychlit a rád bych si nechal poradit.

V první vlně bych rád dokoupil.

filtry
- polarizační, představa je něco od Hoya (cirkularni) za cenu do 2tis.
- uv, chci ho jen pro ochranu objektivu... co koupit?

karty
- SanDisk SDHC 32GB Extreme Class 10 HD Video ... nebo jinou? Není zbytečně drahá?

pouzdro
- přemýšlím nad batohem, co říkáte na KATA D-3N1-10 ? Příp doporučte něco...
Nosit budu ze začátku tedy D7000, 18-105 ... možná blesk, možná nějaký další objektiv... Moc toho tedy asi nebude. Začínám... Nebo se mám na batoh vykašlat a vzít nějaké jednodušší pouzdro?

díky za tipy!
kyluc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 11. 5. 2012 23:37

karta- zdá se mi, že je lepší vzít 2x 16gb a class 6 stačí s rezervou
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 12. 5. 2012 11:55

K filtrům - klidně Hoyu, ale řadu HD a ber to z ebaye, vyjde to podstatně levněji. UV filtr je dle mého osobního názoru naprosto k ničemu, i ty nejlepší degradují výstup. Další zbytečně vyhozené peníze. Nejen na ochranu používej sluneční clonu.
Ke kartám - vezmi spíš 2x 16GB. Když se ti podělá jedna, tak ti aspoň zůstanou data na té druhé. A klidně bych bral class 10, dneska už v tom není takový cenový rozdíl. Ale zase nebrat zbytečně nějaké extreme class, hd video a já nevím co, kde platíš jenom za název. Prostě ber obyčejný class 10.
A baťoh spíš něco jako LowePro Flipside 400 AW, pojme toho daleko víc a hlavně má přístup dovnitř zezadu, což je mnohem lepší. Pokud ale budeš nosit ze začátku jen tělo + 1 objektiv, tak ti stačí nějaké pistolové pouzdro. Třeba Lowepro Cirrus TLZ 25. Záleží, co preferuješ. Do začátku to stačí, ale později stejně koupíš fotobatoh, jakmile ti přibydou další objektivy a vybavení.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kyluc 13. 5. 2012 12:35

1)Já jsem spíš myslel že bych vzal 2x 32GB nebo je to zbytečný a mám vzít radši 2x16GB? Nevím... chtěl bych zkusit fotit do RAW, ale fakt nevím no...

díky za tipy!

2)Ještě někdo k těm filtrům? Mam se na ten UV fakt vykašlat?

3)Nebudou na tom ebay padělky?
kyluc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 13. 5. 2012 13:37

Já měl v jednom slotu 32gb na raw a v druhém 16gb na jpeg. Je to rezerva jako fík i na dovolenou.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jack08 13. 5. 2012 14:26

na 16GB se vejde 450 RAWů, tak k čemu ti bude 2x32GB??
UV filtr jsou zbytečně vyhozené peníze. Kup si raději lepší sklo...
jack08
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kyluc 13. 5. 2012 16:30

právě mi šlo o tu dovolenou... ale je pravda že ty
32gb budou asi zbytečné...

Takže 2x 16gb?
kyluc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 13. 5. 2012 17:07

kyluc píše:1)Já jsem spíš myslel že bych vzal 2x 32GB nebo je to zbytečný a mám vzít radši 2x16GB? Nevím... chtěl bych zkusit fotit do RAW, ale fakt nevím no...

díky za tipy!

2)Ještě někdo k těm filtrům? Mam se na ten UV fakt vykašlat?

3)Nebudou na tom ebay padělky?

ad 1) Je lepsi, kdyz ztratis 32GB fotek, nebo 16GB fotek? A domnivat se, ze "me se to stat nemuze", je dosti naivni, predem upozornuju ;)

ad 2) Budes fotit v prasnem ci jinak nepriznivem prostredi, ze by hrozilo poskrabani predniho optickeho clenu at uz napr. od odletavajicih kaminku ci otlucenim o skalu apod.? Pokud je odpoved negativni, tak odpoved zni ano, vykasli se na UV filtr.

ad 3) Zatim jsem o padelcich filtru neslysel, ale "cinan" dnes dokaze kopirovat takrka cokoliv, takze zaruku ti nikdo zdejsi neda...
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod honzinulanek 13. 5. 2012 17:22

Vezmi 2x 32GB a použij jednu jako zálohu.
1) Budeš mít hromadu místa bez potřeby výměny karty během focení
2) Budeš mít jistotu, že když jedna klekne, druhá to drží.
honzinulanek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kyluc 13. 5. 2012 18:39

To jsem si taky původně myslel... ale pravdu je že kupovat 2x32GB bude stát přes 2tis... kdežto 2x16GB cca 1tis kč. Což už je znatelný... uvažuju že bych to měl nastavený tak že bych dával na jednu akrtu RAW a na druhou JPEG. Pokud by došlo místo tak bych to dofotil na tu co bych měl ty JPEG.
Nevím... :-) to je dilema... nerad bych si pak rikal ze mam malo mista...
kyluc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jack08 13. 5. 2012 18:59

kup 64GB a až to ztratíš, nebo ti někdo odcizí foťák, budeš leda vzpomínat na to, co jsi tenkrát vlastně fotil...
Nejbezpečnějším řešením je nějaké Cloud úložiště, např. ADrive atd., to ti nikdo neodcizí a připojení k internetu je dnes snad všude....
Pokud ovšem na jeden zátah nafotíš bez problému 2tis. fotek, tak 64GB využiješ. Ale to si zároveň kup i náhradní akumulátor...
Nevidím smysl fotit do RAW a JPEGu zároveň.
jack08
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kyluc 13. 5. 2012 19:17

Jasně že pocitam se zalohami. Jde mi o situace kdy nebudu moci tu kartu stáhnout.

Jaké je tedy ideální řešení?

Za normální situace budu karty zrcadlit. Ale když budu na dovolene, tak bych zalohoval do těch JPEGu a když dojde místo tak bych to dofotil na tu volnou kartu kde mam ty JPEGy.
Je to špatná úvaha?
???
kyluc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 13. 5. 2012 19:37

Já myslím, že to zrcadlení není taková blbost, ale lepší je ušetřit na paměťovce pokud to nevyužiješ a vrazit to potom do objektivu. Mně na 14 denní poznávací zájezd stačila v pohodě jedna 8GB a 2GB karta a fotil jsem dost (a samozřejmě do RAWu).
kentus
Návštěvník