Manfrotto vs. Velbon (stativ)

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Gender.Bender 21. 11. 2011 22:03

vybírám svůj první stativ, asi si koupím s kulovou hlavou, nevím který z těchto vzít:

Manfrotto M-Y 7322CY Carbon Fibre Tripod With Ball Head
nebo
Velbon Sherpa 555R II

narazil jsem na firmu Horusbennu, ale to neznám vůbec, slyšel jsem že to je dobré a levné, ale nemáte někdo s tím osobní zkušenosti, že bych si koupil kit stativ, brašna, kulová hlava
(nebo je kdyžtak lepší kupovat bez kitu, ale koupit zvlášť)
Gender.Bender
Návštěvník

Odeslat příspěvekod belrok 21. 11. 2011 22:54

Manfrotto :)
belrok
Návštěvník

Odeslat příspěvekod martin2580 22. 11. 2011 18:10

Manfrotto
martin2580
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 22. 11. 2011 19:23

Minuly tyzden mi dorazil Triopo Mt128+ hlava NB-1S
http://www.photonet.sk/shop/triopo-mt-1 ... 46161.html
Vysiel ma aj s postovnym rovnych 80 Eur. Ku praxi s nim sa zatial neviem vyjadrit, ale spracovanie je super, variabilita noh dobre vyriesena...ako bonus je kvalitne transportne puzdro s popruhom. Myslim, ze v danej cene mu len maloco dokaze konkurovat.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Gender.Bender 22. 11. 2011 20:51

tak můžu se zeptat na ten poslední stativ ? když to je vytažené, kolik cm to má, jak to má tu hlavu, když se povolí zarážka na hlavu, tak je to uplně volné a foták s objektivem padne dolu, anebo tam je nějaká vůle, uvolní se to ale nepadne, jen s tím jde pohodlně hýbat ?

když to je vytažené uplně, hýbe se ten stativ, nebo nějak brní, vrtí se, jako to dělají i ty lepší, nebo vůbec ne ? jako Manfrotto 190 (jenž je pevný a těžký)
Gender.Bender
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fojťan 28. 11. 2011 18:29

Obecne, Manfrotto je jistota. Mam vyborne zkusenosti se 190XPROB nebo jak se jmenuje.

vyhoda je u manfrotta i ta, ze prakticky kazdou soucast stativu (hlavy) lze zakoupit zvlast a vymenit. To si nejsem tak jisty, ze jde i u dalsich vyrobcu a zejmena ne u vyrobce typu Velbon.
learnin' to fly
Fojťan
Návštěvník