Doporučte dražší a lepší normální stativ

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod honcka 5. 11. 2011 15:37

podvod to neni sice jsem primo v tomhle nekupoval, ale ten typek ma jeste kram se sluchatkama sluchatka.net a kupoval jsem tam troje a vzdy max spokojenost

Ale jestli jses ve statech, tak je to bezpredmetny
JVC DLA-X30
Sonos Playbar
honcka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod I.Indigo 5. 11. 2011 23:08

Já používám karbonový Giottos MT 8350 k tomu hlavu Giottos MH 1302 a rychloupínací destičku Giottos MH 656.
Váha, skladnost, pevnost. Výborný stativ.
I.Indigo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod calidore 7. 11. 2011 20:57

Poltergeist píše:děkuji za názory, předpokládám že to je tak že hliník je možná o něco méně odolnější než stativy z hořčíkové slitiny (a je to slitina hliníku, doufám že né jen samotný hliník, rozpustný kyselinou) a váží malinko více, zvažuji ten Giottos, v jednom americkém obchodě už jsem chtěl volit to Manfrotto, ale tam podle detailních obrázků u verzí 190cx3pro nemají kulovou hlavu (přestože by tam měla být) porozhlédnu se po těch dalších, narazil jsem i na Gitzo na 450 $, který u nás stojí o hodně víc, ale rozhodl jsem se nakoupit objektiv, takže Gitzo ne, možná levný použitý na ebay, ale tam je to pořád drahé, má to svoji cenu, podivám se po těch ostatních značkách, ale horkým kandidátem je to Manfroto 190cx3pro (+ - nějaký příbuzný)

Nevím, nevím, řekl bych, že hliník (tedy spíše slitina hliníku - dural či superdural či něco podobného (AlMgSi1) je mnohem odolnější na pád či únavu materiálu než hořčíková slitina. Navíc čistý hliník se téměř nedá sehnat, protože má velmi špatné mechanické vlastnosti, takže tvá otázka je lehce úsměvná. Stativy určitě z hořčíkové slitiny nejsou, buď jsou z carbonu, dralu nebo čedičových vláken (gitzo). Carbon či čedič je odolnější a hlavně lehčí než dural, ovšem výrazně dražší.

Osobně bych bral nějaký manffroto o55 nebo 190pro b, ale oba jsou těžké, zvlášť s 3d hlavou.
calidore
Návštěvník

Odeslat příspěvekod belrok 7. 11. 2011 22:50

Ja mela prave nejdriv 055PROB, ale byl na me priserne tezky. Tahala jsem ho po horach. Merim slabych 160 a vazim neco pres 50Kg, takze ta vaha uz na me byla fakt moc. Z toho duvodu jsem odlehcila a koupila 190 akorat carbon, ktery je sice pravda drazsi, ale lehci nez 190PROB. Zalezi na tom, kam to chces, ja hodne s foto vybavou chodim, takze jsem chtela maximalne odlehcit. POkud to nechces na nejake delsi pochody, tak 190PROB ti postaci. Do 055 bych sla jedine pokud s nim opravdu nehodlas nikam chodit. KDyz si vezmes, ze fotobagl obvykle vazi 2kg a spis vic + ta 055 vazi cca 2,5kg + hlava dalsi cca 1kg, coz uz jsi na 5,5kg. Pak prihod fotak, dva objektivy, vodu abys neumrel na vylete zizni, a nejakou bundu a mapu a najednou mas na zadech 10kg jen to fikne :). Ta 055 je ale hrozne super...jen ne na chozeni. Je to proste na to ho nekam kousek prenest a tam pouzit. 190 je vlastne totez, jen mensi a lehci...Nu zalezi na tobe, schvalne pak dej vedet, cos nakonec koupil, docela mi to zajima :)

-- 7. 11. 2011 22:53 --

Pardon mam tam chybu: POkud to nechces na nejake delsi pochody, tak 055 ti postaci. :) :) 190 je na pochody idealni (tedy alespon pro me).
belrok
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wolf9 8. 11. 2011 08:59

Poltergeist píše:texty mají plný hrubek (Výjimečnost, carbonové, čadičový )

Sorry, vím že jsem off topic, ale co je špatného na slově "výjimečnost"? A slovo "čadičový" je v odstavci, který je z nějakého důvodu ve slovenštině. Jinak samozřejmě s podezřele působícím překladem souhlasím.
wolf9
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Poltergeist 10. 11. 2011 00:04

a máte někdo zkušenosti se starším Gitzo R3 ?
měl bych možnost přes známého si koupit od jeho známého (sportovní fotograf)
tento stativ, vše 100% funkční (kdyžtak můžu vrátit) je to starší stativ, Gitro R3 s hlavou třícestnou (tj ne kulovou) za 3-4 tisíce (podle toho jak bysme se domluvily)
osobně by mi použitý nevadil, beztak mám skoro všechno koupené od prvního nebo druhého majitele (kromě paměťové karty a levné brašny Hama)
Poltergeist
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PetrVorel6 26. 10. 2013 11:21

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s tímto stativem? http://www.srovname.cz/hama-star-63/sro ... /k.1388687 Je pro mě důležité vědět, že konstrukce stativu je opravdu pevná a stabilní.

Děkuji
PetrVorel6
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 26. 10. 2013 12:24

Tento plastovy stativ neni opravdu ani pevny ani stabilni.
Petr Luňák
Návštěvník

Předchozí stránka