Stativ pro bezzrcadlovku

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Carismatico 10. 10. 2011 13:00

Dobrý den, rád bych zakoupil nový stativ pro svoji bezzrcadlovku NX11. Mám nyní stativ Hama, jenže mi vadí špatné zpracování, nekvalitní plasty a podobně.

Fotit budu především interiéry, rád bych tripod o výšce kolem 140 cm (sám měřím 188 cm). Stativ až tak často nepoužívám, tak jednou do měsíce ani to ne. Nyní ho potřebuji především pro nafocení interiéru.

Cenová relace zhruba tak do 1 200 ,- Kč.

Koukal jsem například na Velbon CX-888 nebo Hamu STAR 63. Jsou to dobré volby?

Děkuji
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 10. 10. 2011 13:33

Neber to špatně, ale něco jako levnej kvalitní stativ neni.

Podívej se jestli nenajdeš něco v bazaru, jdou sehnat občas třeba carbonové za 3k CZK apod. I další kvalitní.. Stativy moc nezastarávají a jsou dobrá investice.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Carismatico 10. 10. 2011 13:37

Já vím, ale dávat do stativu dva, tři tisíce když vím, že jej využiji sporadicky je pro mě teď jako pro studenta zbytečná investice :)

Carismatico
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 10. 10. 2011 14:23

Ber to tak, že jednorázově je to velká investice, ale když si vybereš kvalitní stativ, vydrží ti třeba i celý život. Levné a mizerně zpracované stativy jsou podle mě vyhozené peníze.

Slova "Hama" a "stativ" by mělo být trestné používat dohromady. :-))
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod honcka 10. 10. 2011 15:40

Nechce se mi zakladat nove tema, ale date mi tip na nejaky maly, lehky stativ s realnou nosnosti 1-1.5kg - jestli to unese vic, tak se zlobit nebudu (Pentax K-R + levnejsi teleobjektiv) do cca 4500? Libi se mi stativy od Velbonu Ultra Voxi a Ultrek.
JVC DLA-X30
Sonos Playbar
honcka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 10. 10. 2011 16:48

Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fotodvorak 10. 10. 2011 19:56

Ahoj, reaguji na stativ pro pentax K-r..
Mám Velbon Sherpa 435.
Lehký pevný pro vaši potřebu dostatečná nosnost.
Nabízím k prodeji, je jen párkrát použitý , koupil jsem si na turistiku monopod
fotodvorak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod oldbas 10. 10. 2011 21:55

To carreaum17 a honcka:
Na stativu nešetři. Nevyplácí se to, vím to z vlastní zkušenosti. Dobrý stativ Ti vydží celé roky. Tohle není investice, která by se Ti nezaplatila. Prodělat můžeš pouze na levném stativu. Pokud pořídíš levný, časem spokojený zase nebudeš. Levný a dobrý stativ není. Věř tomu raději hned, špatně Ti neradím. Raději došetři, litovat nebudeš.
Rozumné řešení za dobré peníze je Velbon Sherpa. Je slušně zpracovaný, má dobrou hlavu. A když budeš potředovat, nechá se hlava vyměnit za jinou,třeba kulovou od různých výrobců.
Ten co jsi si vybral nemá možnost hlavu měnit a ta co tam je, fakt levná. bída.
Otec má Velbon CX660, bratr CX560, já měl DF40. Všechny mají plastovou hlavu, nejde fotit od země, celé se to třese,...Vyměnil jsem ho za Sherpu 600R a oba závidí :-), já jsem s ním také spokojený.
Stojí za to si připlatit.
Fotím Kanónem
oldbas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod honcka 10. 10. 2011 22:33

ja si maly predstavuju slozeny tak 30-40cm, co jsem googlil, tak rozmerove by mi vyhovoval jeste HorusBennu M-2530TT, sice total cina, ale co jsem projizdel ruzny diskuze, tak jsou na to dobry reference
JVC DLA-X30
Sonos Playbar
honcka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Carismatico 13. 10. 2011 17:12

Tak jsem se rozhodl pro Velbon Sherpu 450R, snad to není špatná volba. Každopádně všem děkuji za rady ;-)

Carismatico
Návštěvník

Odeslat příspěvekod brkoslav01 13. 10. 2011 18:27

Já zase Sherpu 600 doporucit nemuzu, zhruba po roce pouzivani, nijak intenzivniho, sem ho jednou rano vzal a upadla mi jedna packa :) docela prekvapko
brkoslav01
Návštěvník