SD karta do CF redukce

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Cappi_206A 10. 10. 2011 09:14

Zdravím,

Zbyla mi SD karta AData 16Gb class 10, na kterou jsem fotil dříve, nyní musím používat CF karty a mám jen 4Gb. Tato kapacita naprosto nevyhovuje.

Napadlo mě, mohu používat redukci na CF karty? http://www.ebai.cz/eshop/adapter-compac ... p-101.html Chci tam nacpat tu 16ku. Tak by mě zajímalo, jestli se tím něco nezmění a vše pofrčí normálně :-)
ig: martincapal
Cappi_206A
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 10. 10. 2011 10:19

Přes redukci to obvykle bývá pomalejší, pokud si dobře vzpomínám. Ale fungovat by to mělo.
Osobně bych radši koupil novou CF, levnější 16 GB stojí zrovna tolik, nebo bych koupil i dražší a SD bych zkusil prodat.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod iggi 10. 10. 2011 10:34

pekna stranka... ebai :)
ale tiez som nazoru ze sa snaz predat SD kartu a doplat si na CF... najlepsie SanDisk
iggi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Cappi_206A 10. 10. 2011 11:05

Jenže ona je jaksi nakřáplá, podařilo se mi naštípnout roh a používáním se to zhoršilo, potřeboval bych ji nacpat někam na dobro právě. A tak jsem myslel, že bych pro ní našel využití v redukci. Funguje totiž naprosto spolehlivě.

Nevím, jak bych ji mohl opravit, prázdné SD schránky se asi neprodávají :hm

Obrázek
Cappi_206A
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 10. 10. 2011 11:32

Hmm, to nevypadá dobře. V tom případě bych radši koupil novou CF a tohle vyhodil - bojím se, že bude fungovat spolehlivě do té doby, dokud na ní nebude pár desítek fotek, na kterých bude opravdu záležet. Před vyhozením přerazit a zničit, aby nešly obnovit fotky - nebo přemazat programem na stornování souborů.

Nevím, odkud jsi, ale dost pravděpodobně vyjde levněji jít do počítačové prodejny pro novou CF, než platit redukci + poštovné. Nebo pokud tam máte počítačovou prodejnu s e-shopem, objednat CF k osobnímu vyzvednutí. Ve fotoprodejnách bývají karty o něco dražší.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jáchym Ondřej Šlik 10. 10. 2011 12:14

Jak se něco takového vůbec podaří? :lol: :lol: To ji sežral pes?
uživatel neexistuje
Jáchym Ondřej Šlik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Cappi_206A 10. 10. 2011 13:01

@Pety: ČB a Praha. Jo díky, asi to tak udělám, ikdyž jsem si jist, že škoda je jen na plastové schránce, obvody jsou nedotčeny. Jsem si jistej právě její fčností, kdybych jen mohl ty střeva přendat do jiného obalu.

@Jáchym: Mno zapomněl jsem to v ntb a ono to lehce vyčujuje, nakřupl jsem nějak nešikovně roh. Ve foťáku to bylo v pohodě, ale pak jsem to ještě několikrát dal do ntb a tam je to fakt debilní, rozjelo mi to tu kartu dokonale. A to mám HP Elitebook 8530w. Má naprosto agresivní card bay :D
Cappi_206A
Návštěvník

Odeslat příspěvekod E-Ryc 10. 10. 2011 13:02

U redukce bych se (krome rychlosti) bal, jestli bude podporovat vic nez 2G sd kartu, nesel bych do toho bez vyzkouseni (nebo moznosti vratit). Ad obal, rekl bych, ze sehnat chciplou sd kartu s neposkozenym obalem bude celkem trivka, urcite ji tu par lidi bude mit doma v supliku.
E-Ryc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Cappi_206A 10. 10. 2011 13:32

Na PotN foru jsem se dočetl něco o kompatiblitě jen do 2GB, na více GB člověk musí mít podporující adaptér. Za 650kč si koupím od Kingston 16Gb. UDMA nevyužiji.

@E-Ryc:
To není vůbec špatný nápad :-) Poptám se.
Naposledy upravil Cappi_206A dne 10. 10. 2011 13:35, celkově upraveno 1
Cappi_206A
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 10. 10. 2011 13:35

Kup levnou SD a rozeber jí a vyměň obsah? Nemělo by to být až tak těžké, pokud máš trošku šikovné ruce.

Jinak si kup rovnou CF kartu, nejsou tak drahé.. a pokud netočíš hodně videa nebo nemáš fakt hodně nenažranej foťák, tak nemusí být ani moc velká.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Cappi_206A 10. 10. 2011 13:37

@Daemonius: jojo udělám. Mno, nedávno jsem rozebral iP do posledního šroubku, něco na těch rukách bude :D

Videa netočím, viz podpis. Mám zálusk na tutu: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59104
Cappi_206A
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 10. 10. 2011 18:06

V tom případě doufám, že nové Kingstony už jsou plně kompatibilní - ještě loni se stávalo, že byly v některých typech foťáků i jiných přístrojů neuvěřitelně pomalé.
Osobně bych to neriskoval a bral http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53277. Na druhou stranu, pokud to objednáš přes e-shop a osobně vyzvedneš, pořád platí, že to můžeš do 14 dnů vrátit.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Daemonius 10. 10. 2011 21:55

Jinou značku, ideálně Lexar, ale třeba SanDisk dělá průměrně slušný.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Cappi_206A 11. 10. 2011 08:35

Kingston teda vylučuji a z kola asi půjde ven i Pretec, páč co čtu diskuze, nelíbí se mi nešťastní uživatelé, kteří tam mají špatnou zkušenost. Asi si pořídím rovnou toho Lexara 16Gb, sice je to pálka, ale jen 8Gb karta je fakt málo. Nebo ještě ten SandDisk.

Momentálně mám Digital Extreme (ultra high speed) 4Gb. Vejde se mi na to méně jak 200 RAWů. Asi kdysi setová k 50D(rok starý). A nemyslím si, že by nestíhala zapisovat, a to jsem fotil i na burst.
Cappi_206A
Návštěvník