Stativ na expedice

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod infomf 29. 7. 2011 15:47

Ahoj,
sháním nějaký stativ, pevný, odolný, vysoký, ale zároveň lehký a malý v sbalitelném stavu do terénu (expedice - měsíční...). Materiál nejspíš karbon. Díval jsem se na Vanguard, se kterým mám zkušenosti, ale váha okolo 2Kg se mě zdá dost. Ještě bych chtěl nějaké rady ohledně hlavy. Doteď jsem používal pákové hlavy (vertikal a horizontal). Ale chtěl bych zkusit nyní kulovou hlavu. Jaké máte zkušenosti?

Díky za rady....
infomf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 29. 7. 2011 17:24

Mrkni na tohle video:
http://www.youtube.com/watch?v=amEFU6sAJN4
Ja jsem na doporuceni vybral prave tehle model 9351 a kulovou hlavu 1311. Pakovku uz nikdy vice ;)
Obrázek
Obrázek
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 29. 7. 2011 21:36

Giottos je fajn, taky ho používám. Ale mixovat karbon a výklopnou středovou tyč je trochu hovězina. Středová tyč s výklopem přidá váhu a potřebuje i těžší základnu. V případě lenosti beru Velbon Ultra Maxi, ana teleobjektivy to není, ale zase je malý a lehký.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fotodvorak 30. 7. 2011 09:56

Přispěji do téma... Zkusil někdo GORILA PAD?
Údajně unese zrcadlovku, na csesty asi dobrý??
fotodvorak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod infomf 30. 7. 2011 13:45

O gorile jsem taky přemýšlel, ale
1) bych si to musel prvne vyzkouset nekde
2) a bral bych ho jen asi jako nejaky rezervni stativ... Neni na to mít po ruce pořádně velké a pevné nohy....
infomf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod matus141 30. 7. 2011 15:09

Gorilu mam, realne vyuzitie takmer nulove... to je fakt iba nudzovka, vzdy musis mat nieco na co to postavit alebo zavesit, kdezto napriklad na luke toho vela nieje, pripadne v meste to vesat na lampu aby to bolo v akej takej vyske a nefotit vsetko len od zeme... :-/ kazdopadne idem kupovat aj normalny stativ :)
matus141
Návštěvník

Odeslat příspěvekod infomf 30. 7. 2011 16:01

Já si myslím, že s tou gorilou to musí být o nervy...
infomf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod E-Ryc 30. 7. 2011 17:57

Mam malou pro kompakt, na to je to pouzitelne, ale zrcadlo bych tomuhle konceptu asi nesveril
E-Ryc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod matus141 30. 7. 2011 22:52

ano, s gorilou je to o nervy.... :)
matus141
Návštěvník

Odeslat příspěvekod I.Indigo 1. 8. 2011 13:46

Používám GIOTTOS MT8350B stativ tripod karbon, má 1,5 kg, s hlavou něco málo víc.
Kvalita výborná a ta váha mi přijde přiměřená. Dá se nosit bez středové tyče, čímž se něco málo na váze ušetří. Umožňuje použití i bez hlavy.
I.Indigo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod I.Indigo 1. 8. 2011 19:13

Včem ty stativ nosíte? Někde v horách..jde mi o ochranu proti dešti. Nebo ho necháváte moknout?
I.Indigo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod golem2 1. 8. 2011 21:05

Statív nosím pripevnený na batohu bez obalu, statívu dážď neuškodí.
Canon 6D, 17-40, 24-105,70-200/2,8,100/2,8 IS,
golem2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod infomf 2. 8. 2011 21:15

Tez bez obalu, jeste vetsinou si tam prionu poutko prez rameno, to se taky nekdy hodi, kdyz odhodime batohy a jdeme na lehko. Ono vytahovat pokazde stativ z obalu je tezke, kdyz jeste na tebe cela skupina ceka...
infomf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod I.Indigo 3. 8. 2011 13:11

To je pravda..jen nevím co na to řekne můj stativ za 13tisíc když zmokne a pak třeba i zmrzne :-)
I.Indigo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod golem2 3. 8. 2011 19:04

Nič, nemaj obavy prežije to. S 8 ročným Manfrottom fotografujem v zamrznutom potoku, zablatené hodím do ľadovej vody a umyjem ho. Funguje bez problémov. O polovicu ľahší karbon Vanguard, ktorý je o polovicu ľahší, výborne sa celodenne nosí, ale keď mám možnosť, tak radšej použijem väčší, stabilnejší.
Canon 6D, 17-40, 24-105,70-200/2,8,100/2,8 IS,
golem2
Návštěvník

Další stránka