Jaký deštník na fotografování portrétu v exteriéru

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Niffki 8. 7. 2011 10:48

Zdravím,

potřeboval bych poradit a doporučit nějaký dobrý deštník na fotografování portrétů. Focení s deštníkem nemám ještě žádné zkušenosti.

Fotím klasické portréty, i celé postavy. Jaký by byl nejlepší průměr deštníku? Je lepší používat jen bílý, nebo bílý s černým povrchem a nebo stříbrný? (to asi podle záměru) Preferuji kvalitu deštníku a měkké světlo. Na ceně až tak nezáleží, snad...

Předem děkuji

N.
Niffki
Návštěvník

Odeslat příspěvekod stehlikt 8. 7. 2011 11:57

mně se nejvíc osvědčil na venkovní foto bílý propustný deštník,ale často záleží na situaci. velikost záleží na tom co cheš fotit,ale těch pár centimetrů steně až takovou vědu neudělá;)
stehlikt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Niffki 8. 7. 2011 15:12

takže čím širší člověk (nebo čím více lidí) tím větší průměr deštníku? :-)
Niffki
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karmy 8. 7. 2011 15:15

jj, měkké světlo pomocí difuzního deštníku. Čím větší, tím rozptýlenější světlo, ale taky tím náchylnější na poryvy větru :D
karmy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod stehlikt 8. 7. 2011 18:16

jojo...na ten vítr bacha opravdu to dělá hodně, takže vymyslet něco na zatížení:P
stehlikt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod never 10. 7. 2011 20:43

Nebo přejít na softbox, já deštníky mám, jsou fajn, ale jen na interiér...

Navenek si teď plánuji pořídi softbox, který určitě nebude tak náchylnější na nějký ten větřík.. Jen ještě přemýšlím nad rozměrama.. :-)
Canon EOS 6D...víc na webu :-)
never
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karmy 10. 7. 2011 22:02

softboxy bývaj menší a dražší no.. Mám 60x60 a je fajn, ale když chci měkčí světlo, líp se pracuje s difuzním deštníkem :) aspoň co se týče mých zkušeností.. Navíc tvar v očích je u softboxu míň přirozený, jasně, dneska všichni retušujou, ale..
karmy
Návštěvník