je to sice hloupost, ale říkám si třeba se dá najít něco lepšího/vhodnějšího/výhodnějšího. Proto si dovoluji obrátit se na vás s touto méně významnou záležitostí.
Potřebuji stativ pro totálně amatérské občasné využití. 90 procent používání bude na mírně těžší kompakt - Panasonic Lumix LX2. Sem tam lehčí zrcadlovka (videokamera). Původně jsem chtěl něco takového ... všestranného. No, pak mně ale bylo řečeno, že se zase nejedná o příliš stabilní zařízení ... třeba při focení delším časem. Jedině prý vzít vyšší model, což je ale investice třítisícová a tam jít opravdu nechci.
No, takže jsem se díval po „klasice“ a našel Altu od Vanguarda a nebo levnější Espod od stejného výrobce.
Stativ bude používán jak v interiéru - zřejmě více, tak venku. Bylo by dobré, kdyby nabídl všestranější využití - tedy třeba i možnost fotit makro atp. A samozřejmě ... když to sebou člověk vezme, aby nevláčel nějakou šílenou konstrukci (i proto jsem uvažoval nad GorillaPodem). Výhodou by byl sak v ceně. V neposlední řadě bych rád, aby poskytl fotoaparátu bezpečí - tudíž ne nic vratkého, co se poskládá při sebemenším vánku.
Cena? Tu přímo psát nechci ... určitě ne více než 2000,-Kč ... to je hranice. Ovšem méně by bylo lépe

Díky za nápady, informace, linky