vybiram si stavi. Chtel bych nejaky maly, ale ne delkou ale spise tlouskou trubic. Kdyz jsem se dival na nejake stativy Mantrofo, Vanguard, ... tak vzdycky byli dobre min a max vyskou, ale jejich tlouska tyci a celkova velikost me odrazovala.
Chapu ze nekteri foti na dlouha skla a potrebuji masivni podporu, ale ja ne. Radsi bych chtel neco mensiho a spohlivejsiho nez hlinikove stativy za 300,-. Vice mene bych chtel neco podobneho jako levne stativy, ale materialem a kvalitou polo-profy.
Kdyz jsem se dival na stativy v obchode, asi jediny ktery mi zamluva je Vanguard 224. Material s karbonu (rikali v obchode) nebo horcik (rikaji na netu), zamikaci system noh je pouze pootocim takze idelani ve vsech smerech, celkove maly. Ale min vyska a max idealni. A cena je do 5 000 takze splnuje pozadavky ve vsem

Neznate jeste nejaky stativ podobnych parametry, ktery by odpovidam mim pozadavkum? Minimalni a maximalniv vyska me nejak netrapi. Vetsinou se to pohybuje od 30-120 cm pokud by mel 160 tak skacu radosti. Ale spise tlouskou, ktera v batohu na horach zabira nejvice mista.
Jedine co me vadi na tomto stativu ze nema otoceni stredoveho sloupku do horinzontalni polohy jako to maji Mantrofo. Ptal jsem se v obchode jestli by se dala stredova tyc otocit a fotak zavesit vzhuru nohama a tim trebas fotit od 10 cm ze zeme bohuzel mi to pan prodavac nedokazal potvrdit. Myslite jeslti to jde?
Neznam Vanguard ale Mantrofo se mi jeste libi ze pokud se neco poroucha muzu si objednat pouze tu porouchanou soucastku. Pokud bych chtel investovat tolik do stativu, uz bych radsi znacku u ktere muzu porouchne soucastky vymenit za nove misto koupi uplne noveho stativu opet za 5k.