Dálková spoušť pro Canon 450D

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Lexx 16. 10. 2009 15:26

Uvažuju o koupi dálky, ale stále se nemůžu rozhodnout mezi drátovou a bezdrátovou, tak třeba mi někdo poradí zde. Na dálce (RC-5) mi přijde fajn, že lze fotit z větší vzdálenosti a je menší, ale na druhou stranu drátová (RS-60 E3) zvládá bulb a můžu s ní fotit "zezadu" (teda s bezdrátem teoreticky taky, ale pouze odrazem). Jaký je váš názor? A co říkáte na originální / neoriginální příslušenství?
V pivu je vitamínů málo, proto jej musíme pít hodně.
Lexx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod golem2 16. 10. 2009 15:46

Ešte máš aj CANON RC-1, dá sa fotiť aj bulb Mal som drátenú aj IR a používal som iba bezdrátovú. Výhody si opísal. Príslušenstvo okrem jedného objektívu a statívu mám originál.
Canon 6D, 17-40, 24-105,70-200/2,8,100/2,8 IS,
golem2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod E-Ryc 16. 10. 2009 16:58

Neoriginal dratove spousti jsou na ebay za nejakych 50kc vcetne postovneho, pro obcasne vyuziti bohate vyhovi. Nebal bych se jich, neni to nic nez konektor, kabel a kontakty....
E-Ryc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iggi 16. 10. 2009 19:12

hlavne je ze funguju..... :)
iggi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod radek72 16. 10. 2009 21:33

Příslušenství, které neovlivňuje optickou kvalitu po cestě na chip, si klidně koupím i neoriginální.
Třeba na Canonu, který mimochodem vlastním a mám tudíž trochu přehled, mi vadí několik věcí, které jsem si při rozhodování, jaký foťák koupit dostatečně neuvědomil:
- nejenže se standardně nedodává sluneční clona k objektivům, ale když si ji chci dokoupit, tak za výlisek z plastu o výrobních nákladech pár korun mám zaplatit několik stokorun? Proč si ji nekoupit jinde (třeba na ebay) za pár korun, když je ta možnost? Myslím, že na takovém kousku plastu není co zkazit, snad jen kdyby soudruzi z Číny udělali chybu a vylisovali to z průhlednýho plastu :)
- když už si i koupím nějaké značkové příslušenství od Canonu, záhy zjistím, že k jinému současně prodávanému typu se nedá použít, viz. např. zrovna dálkové ovládání, které se liší různými konektory a Canon mě tak v podstatě nutí si po koupi lepšího foťáku z jejich vlastní nabídky nakoupit spoustu poměrně předraženého příslušenství znovu. Tak proč si třeba tu dálkovou spoušť nekoupit někde na ebay za pár korun a v případě upgradu foťáku ji v klidu vyhodit. Pravda taky je tu stále varianta příště nekupovat Canon, ale to už ponechám na každém.
Mimochodem mám originální CANON RS-60E3, za kterou jsem dal svého času 415Kč. Jsem s ní celkem spokojený, to čemu má sloužit plní dobře a to ji používám celkem často, rád fotím po nocích, ohňostroje, noční město, takže používám dlouhé časy, neocenitelná je dálková spoušť u nastavení času B, kdy nevím předem jak dlouhou expozici budu potřebovat (třeba zrovna u těch ohňostrojů).
pinhole <1mm; Praktica MTL50 + 50mm 1.8; Canon EOS400D+seťák :( + Velbon Sherpa 600R + Lowepro Rover Plus AW + KALAHARI KAPAKO K-31 khaki
radek72
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lexx 17. 10. 2009 00:11

Tak jo, přesvědčili jste mě, právě jsem si na eBayi koupil bezdrátovou za $ 4.50 a drátovou za $ 4.90 :lol: (a jako bonus sluneční clonu za $ 6.90)
Díky za názory :-)
V pivu je vitamínů málo, proto jej musíme pít hodně.
Lexx
Kolemjdoucí