lcd monitor

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Daemonius 15. 8. 2010 00:06

Zjisti si co má ten Dell za matrici a jaké mají pokrytí aRGB, pokud vůbec nějaké.

Jinak E-IPS je velmi dobrá matrice z hlediska pozorovacích úhlů a barev (a černé).

Fujitsu jsou ok monitory..
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod supfor 17. 8. 2010 17:36

Zdravím,- má už někdo 2.revizi A02 monitoru DELL U2410 ? Prodávají se s označením 860-10082.Sdělte poznatky , hlavně jak je to s jasem.
supfor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radek72 23. 8. 2010 14:50

Máte někdo zkušenost, nebo jste viděli dobrou recenzi na HP ZR24w? IPSkový 24" monitor pod 10.000Kč na doma by to mohlo být doma by to mohlo být dobrý ne? Má nějaký nový tip S-IPS panelu (značí to H2-IPS) je lepší než klasický, nebo je naopak riziko z nové technologie?
pinhole <1mm; Praktica MTL50 + 50mm 1.8; Canon EOS400D+seťák :( + Velbon Sherpa 600R + Lowepro Rover Plus AW + KALAHARI KAPAKO K-31 khaki
radek72
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mabosk 23. 8. 2010 16:57

HP ZR24w mam. Obraz sa mi nezda nicim vynimocny oproti Samsung SyncMaster 245b (TN Panel) nevidim ziadne rozdiely okrem mierne lepsich zornych uhlov a trochu sytejsich farieb (ale to moze byt aj nastavenim).
mabosk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod radek72 24. 8. 2010 19:24

A co monitor DELL U2311H? Máte někdo zkušenost?
pinhole <1mm; Praktica MTL50 + 50mm 1.8; Canon EOS400D+seťák :( + Velbon Sherpa 600R + Lowepro Rover Plus AW + KALAHARI KAPAKO K-31 khaki
radek72
Návštěvník

Odeslat příspěvekod supfor 26. 8. 2010 20:29

Takže s dotazy na DELL U2410 a Fujitsu P24W-5 Eco IPS jsem tu moc neuspěl - zeptám se ještě na EIZO S2433WE.
http://www.monitory-lcd.cz/eizo-s2433we-bk-2554-p.html
Stojí za ty peníze - oproti DELL U2410? A hodí se vůbec na hry (hlavně FPS)?
Díky za názory hlavně od uživatelů!
supfor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radek72 11. 9. 2010 14:11

Nevíte někdo o nějakém obchodě, kde se dají monitory třídit dle technologie panelu (TN, PVA, IPS) ?
radek72
Návštěvník

Odeslat příspěvekod evilda 11. 9. 2010 21:54

Máte někdo zkušenost s některými TN monitory HP? Všiml jsem si, že docela levné a docela i pochvala na TN panel.

PS: toto vlákno se mi spíše hodí do Tipy, Triky -> Úprava fotografií 8-P
evilda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kelav 12. 9. 2010 21:08

Já měl asi před dvěma lety HP w2207, relativně příjemný obraz, ale pořád TN panel. Na fotky to nebylo úplně ideální (monitor saturoval více, než bylo třeba, pleťovka taky ujížděla do červených odstínů). Dneska bych šel asi do Samsungu, pokud TN panel, ale co člověk to názor, každý má jinou zkušenost.

Pravda je taky ta, že po pořízení kalibrační sondy, kdy jsem kamarádům v okolí zkalibroval jejich monitory s TN panelem, tak jsem kolikrát žasl, jak věrné barvy se dají po kalibraci z TNka vytáhnout. Pravda nikdy to nebude jako dražší monitory s PVA, IPS apod. panely, ale i tak... Hodně mile mě v tomto směru překvapily monitory od Sony, Samsungu a právě i od HP.

Jinak sám doma mám zkalibrovaný HP LP2275w a nemůžu si stěžovat. Pokud to s focením myslíš alespoň trochu vážně (já třeba čas od času fotím svatby), tak je kvalitní a ještě lépe zkalibrovaný monitor nutností... řekl bych, že se podílí velkou měrou na výsledné fotografii.
www.fotovalek.cz
kelav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod evilda 13. 9. 2010 00:52

Kelav: tak nějak to myslím. Díky za radu. Dívám se i po TN panelu, jsou o něco levnější a studuju, takže rozpočet je napjatý. :-)
evilda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod irmo 13. 9. 2010 08:34

Samsung je loteria .... sam ho mam ale az 3 kus som si nechal! (montuju aj smejdy TN paneli do svojich LCD aj svoje kvalitne TN paneli, ved bezni uzivatel im nato nedojde.)

Sony, Fujitsu-Siemens su dobre monitori casto vynechavane z vyberu.
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lennyl 13. 9. 2010 16:37

asi tri mesiace mam SAMSUNG 22" 2243BW za 189euro, viem, je to iba TN, ale pri prechode z NB na desktop + LCD neostalo viac penazi. Po mesiaci sa zacal vypinat (led dioda svietila, ale nesiel obraz), po nejakom case sa opat rozbehol, raz po hodine, potom po dvoch, potom az rano na druhy den...videl som to na problem s elektronikou pri prehrievani alebo co, isiel som ho teda reklamovat do predajne. vyjadrenie zo servisu: chyba sa neprejavila a vratili mi ho. o tri tyzdne som tam s nim isiel opat, ale uz sa mi vobec obraz nerozbehol, opat to iste vyjadrenie zo servisu, ze bol dhlhodobo testovany (dalsie dva tyzdne bol na reklamacii) a zavada sa neprejavila. teraz som ho opat odniesol do predajne na reklamaciu s tym, ze ziadam opravu v servise, alebo vymenu za druhy kus (vratenie penazi). LCD sa chova tak, ze chvilu ide, nezavisly cas na nicom, den, tyzden ide, potom sa zhasne obraz aj pocas prace a uz sa nerozbehne. samozrejme som menil kable (dvi,dsub,napajaci), pripojil som druhe stare LCD (to ide aj na dvi,aj na dsub), takze chybu u mna vylucujem, ani na predajni im nesiel, co mam napisane aj v preberacom protokole od predajcu. ALE.........ten mi oznamil, ze nemam narok na ziadnu vymenu/vratenie penazi, az ked mi ich autorizovany servis 3x bude opravovat tu istu chybu, co mi este ani raz neuznali a pritom LCD vzdy prinesiem do predajne nefukncne co mi aj predajna potvrdila....takze co teraz? cakam na tretiu reklamaciu,mily SAMSUNG....

otazka, je tu niekto z Bratislavy, co ma kalibracnu sondu, ze by mi v pripade ked budem mat LCD v poriadku pomohol s kalibraciou? tie profily co ponuka Samsung su nepouzitelne pre upravu fotiek (aj ked som amater a publikujem na webe a kazdy tu ma inak nastavene LCD), jedine co som robil, tak som skusal manualne nastavovat LCD podla "kalibracneho" programu step-by-step, zlepsenie je, ale stale nic moc...
D750 + N18-35/3,5-4,5G + N20/1,8G + N28/1,8G + N50/1,8G + N85/1,8G + N70-200/4G + SB700

karbonak Triopo GX-1027 s Giottos MH1311
lennyl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bajz0 13. 9. 2010 17:02

Teba nezaujima vyjadrenie servisu, to si riesi predajca. Akonahle mas 3 krat potvrdene v predajni ze nesiel mas narok na peniaze alebo novy kus podla TVOJHO rozhodnutia. Ak ti budu tvrdit opak zavolaj nanich SOIku, najlepsie v predajni a rovno nech vidia ze to myslis vazne.
Bajz0
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lennyl 13. 9. 2010 17:18

ano viem, lebo ja som sa vyjadril ze ako zakaznik prinesiem nefunkcny vyrobok v zarucnej lehote (skoro uplne novy, samozrejme bez mechanickeho poskodenia) a 3x po tej istej zavade mam narok na novy kus, alebo vratenie penazi...predajca oponoval, ze ano, ale oni sami nemozu dat vyjadrenie podla ktoreho mi vratia peniaze, na to je autorizovany servis, ktory znasa aj vsetky naklady na dopravu aj vyplatenie penazi, resp. predajca mi moze vyplatit peniaze a bude ich dobropisom ziadat od autorizovaneho servisu. tak ci onak, cakal som od SAMSUNGU aj ked je to iba TN panel za 189euro normalnu funkcnost, nie behanie po reklamaciach.

nasiel som na www.alza.sk v pripade uspechu reklamacie nahradu, je to v podobnej cenovej relacii, ale e-IPS a LG...poznamka pre EIZO-stov:-)...keby som mal peniaze na MarkII,tak nekupujem LCD za 200euro:-)

http://www.alza.sk/22-lg-w2220p-bf-d155302.htm
D750 + N18-35/3,5-4,5G + N20/1,8G + N28/1,8G + N50/1,8G + N85/1,8G + N70-200/4G + SB700

karbonak Triopo GX-1027 s Giottos MH1311
lennyl
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka