radek72 píše:Hm můj limit je taky tak nějak, např. DELL 2410 se dá sehnat za cca 12.000Kč, vzhledem k tomu, že jsem amatér a ani jinak nejsem zrovna ve vatě mi něco podobného bude muset stačit, tak bych také uvítal tipy spíše v rozumných kategoriích. Donekonečna psát, že nejlepší je EIZO za 30.000Kč a víc nemá smysl pro většinu diskutujících. Kdo si to může dovolit, koupí si to. Ti co zde diskutují spíše obrací každou stovku v ruce.
Ahoj, možná se to někomu líbit nebude, ale já jsem na tom stejně jako ty, amatérský fotograf, který chce mít lepší displej, než obyč TN panel vhodný tak akorát na hry a brouzdání Internetem... A vyhazovat desítky tisíc za monitor se mi taky nechtělo. A proto jsem si domu koupil 22" HP LP2275w, tenkrát za bratru 9.000,- a HP jen díky tomu, že mi šéf do práce jakožto grafikovi koupil k Photoshopu staršího leč většího 24" bratříčka HP LP2465. Moje zkušenost s tím monitorem byla skvělá, po kalibraci jsem z toho dostal fakt nádherný, věrný barvy. Takže když jsem pak doma prodávál starší monitor, tak jsem měl jasno jakou značku chci domu.
HP LP2275w mám téměř dva roky a nestěžuju si... Ivestice do monitoru doteď nelituji, kvalitní obraz je prostě kvalitní obraz, což kvitují i moji přátelé, nejednou se mi stalo, že se ptali, cože je to za značku, že ten displej má hezký barvy. Všem říkám, to je nám smrtelníkům dostupné HP