Tužkové NiMH do ext. blesku

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod xtonda 4. 7. 2009 17:21

Tak při nabíjení to ukazuje množství dodané energie, což může být klidně výrazně víc, než kapacita, taky standardní nabíjení NiMH je desetina kapacity po dobu 14 hodin.
xtonda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Juanitos 5. 7. 2009 17:07

Nebola to kapacita pri nabíjaní, tá bola hodne vyššia, nabíjačka pri móde "test" akumulátor najprv nabije a potom odmeria kapacitu pri vybíjaní a nakoniec znovu nabije.
Juanitos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xtonda 5. 7. 2009 18:03

Já reagoval na ---igi---, ten o testu nic nepsal a v režimu nabíjení určitě, v režimu refresh mám pocit taky to nakonec ukáže dodanou energii.
xtonda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ---igi--- 5. 7. 2009 18:16

Já dělal refresh neboli oživení (několikrát se aku vybíjely a nabíjely), tu o 100 mAh vyšší kapacitu mi to ukazovalo až po ukončení nabíjení, kdy bylo na displeji nápis Full... během jednotlivých cyklů nabíjení to ukazovalo nejdříve kolem 612 až se to vyšplhalo na konečných 650 mAh (respektive 647 mAh u druhého článku)
Motorola D520 - N3210 - Siemens S35i - N6210 - N6310i - Siemens M50 - N6510 - SE T610 - Samsung S500 - N6100 - SE K500i - Samsung E720 - N70 - SE K750i - N6120 - N6267 - SE V630i - N6500 Slide - SE C510 - E52 - N8
---igi---
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Crazy Ivan 5. 7. 2009 19:48

---igi--- píše:Taky nemám problém s AAA, prostě se musí zatlačit níž, pěkně tam zapadnou... jinak nedávno jsem nabíjel dvě AAA Philips s kapacitou 550 mAh. jelikož jsem je dlouho nepoužíval, tak jsem je funkcí Refresh oživoval. Byl jsem pak hodně překvapený, když po nabití ukazovala nabíječka kapacitu u každého aku 650 mAh. Je to možné? Nějaká odchylka je vždy, ale spíš jsem čekal pár mAh dolů, ale 100 navíc je podivné... nebo je to normální?

Me namerila na Eneloopech 2000mAh kapacitu 3100mAh. Takze tak ;)
R09 - Zkáza megapixelů
Crazy Ivan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aCIDfire 6. 7. 2009 17:24

Zajímalo by mne, co je ideální si vzít např. na focení svatby, mám blesk Metz AF-58, do něj
zatím GP-2700 + obyč. nabíječku od GP co k tomu byla. Ale když jdu fotit svatbu, stejně
si koupím raději 2 sady NEdobíjitelnejch baterek např. Energizer a vystačí mi. Předpokládám,že
ty nedobíjitelný by měly v blesku zajistit rychlejší dobíjení mezi záblesky, o kapacitu mi až tak nejde, když si takhle na jednorázový akce, můžu koupit několik sad baterek. Opravte mne jestli se pletu. Na běžný blýskání pro radost mi stačí tyhle obyč GP 2700 NiMH, kde není kam spěchat.
aCIDfire
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xtonda 6. 7. 2009 18:09

To máš vyzkoušené nebo je to jen tvá domněnka, že alkalické baterie nabíjejí blesk rychleji než nimh? obvykle se naopak tvrdí, že alkalické baterie dávají menší proud a proto se na ně udělá jen pár desítek fotek. Ultimativní řešení jsou primární lithiové články jako philips ultra lithium nebo energizer ultimate lithium, tam bych očekával kratší dobíjecí časy než u nimh.
xtonda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod luckyluc 29. 9. 2009 18:55

Lidl umí opravdu někdy příjemně překvapit... ale u baterek tuto zkušenost nemám... používám GP recyko, stejná technologie jako Sanyou Eneloop ale dopadly mnohem lépe v testech (recyka). Jinak se dá i s nabíječkou GP H500 koupit do nějakých 850,- Kč a ani rychlonabíjení v dnešní době není žádná hrůza, samé rychlovky a stres... takže nabíječka která nabíjí za 15-20minut užívám a žadné výrazně špatné výdrže jsem si nevšiml
luckyluc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wilson 10. 10. 2009 23:34

zdravim. mam objednany blesk canon 430 EX II a ked si pojdem pren sledujem a citam nieco o baterkach. baterkami sanyo enellop asi nic nestratim. ale nevedel som ze aj nabijacka hra velku ulohu. vedeli by ste povedal nieco o tejto ponuke http://www.megafoto.sk/Sanyo/eneloop-samqn04-aa-4 konkretne k nabijacke sanyo MQN04 ?
wilson
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 11. 10. 2009 07:29

Má 2 nabíjecí větve - optimální je nabíjení každého článku samostatně.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Crazy Ivan 11. 10. 2009 08:36

Volil bych overenou Voltcraft IPC-1
R09 - Zkáza megapixelů
Crazy Ivan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wilson 11. 10. 2009 09:27

jasne rozumiem. ale nedocital som sa tu ze by sa ta nabijacka dala nejako dostat na svk. a tiez ta cena okolo 50 eur a viac . chcem sa opytat ci prave ta "moja" nabijacka je to lepsie co sa na trhu predava
wilson
Návštěvník

Odeslat příspěvekod D.a.r.k 11. 10. 2009 09:30

Tu Sanyo nabíječku bych bral jako cestovní, pokud bych ji někde zapoměl, tak by mě to nemrzelo. Ale osobně používám již několikrát zminovanou Voltcraft IPC-1L , je to levnější varianta verze Voltcraft IPC-1 . K dostání např. na shopu fy Conrad. Akumulátory používám Sanyo Eneloop a GP Recyklo , s obouma maximální spokojenost.
Canon EOS 70D, EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM , EF 70-200mm f/4,0 L USM, EF 50mm f/1.8 II, SpeedLite 430EX II
D.a.r.k
Návštěvník

Odeslat příspěvekod D.a.r.k 11. 10. 2009 09:38

Tím, že nabíječka nabíjí současně dva akumulátory současně - jsou zapojené do serie - by při jejich rozdílné kapacitě mohlo časem dojít k tomu, že jeden akumulátor se nabije do plné kapacity a druhý třeba jen do poloviční.U méně kvalitních akumulátorů nebo u akumulátorů z různou dobou pořízení ( je tam větší pravděpodobnost rozdílu v maximální kapacitě ) se pak člověk divý, proč nic nevydrží , když jsou přece čerstvě nabité......

Akumulátory Eneloop jsou kvalitní a co s nima mám zkušenost, rozdíl v kapacitě u současně zakoupených je minimální. Takže tento efekt by se mohl projevit až po delším používání......
Canon EOS 70D, EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM , EF 70-200mm f/4,0 L USM, EF 50mm f/1.8 II, SpeedLite 430EX II
D.a.r.k
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wilson 11. 10. 2009 10:05

pises o rozdielnej kapacite. 4 baterky budem pouzivat v blesku do ktoreho idu vsetky 4 naraz. aj vtedy moze prist k situacii ze jedna bude viac vybita, ako druha ?
a este jedna otazka. mozem napr v tej nabijacke sanyo nabijat baterky ineho vyrobcu ?
wilson
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka