Téměř propálený ext. blesk

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod IC3.M@N 13. 4. 2009 17:40

Hezký den všem,
o víkendu, při focení na akci se mi stala jedna nemilá věc.
Svou nedbalostí jsem skoro propálil neustálým focením v kuse průhledný horní plast přídavného blesku značky Metz 48 AF-1. Jen se chci zeptat, zda-li nevíte, jestli se tento plast dá někde zakoupit?
Díky :-]
Obrázek
IC3.M@N
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 13. 4. 2009 18:03

ty kokso,...bliskal som nedavno na plese asi 8h, minul 2 sady baterii (uplne) a nic take sa mi nestalo,...wow
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bajz0 13. 4. 2009 20:02

to sa ti ako podarilo...?
Bajz0
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kelav 13. 4. 2009 20:32

Přátelé, tohle se čas od času děje. Znám fotografa, který má originál blesk od Nikonu (SB 600) a s timhle měl problém furt :-) Vždycky, když se mu to "zapeklo", tak to poslal do servisu v rámci záruky a tam mu sklíčko vyměnili.

Kde ale koupit to krycí plastové sklíčko opravdu nevím, snad poradí někdo jiný ;)
Naposledy upravil kelav dne 13. 4. 2009 20:36, celkově upraveno 1
www.fotovalek.cz
kelav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod IC3.M@N 13. 4. 2009 20:34

blesk na maximální výkon a blýskal jsem jednu fotku za druhou...přibližně 25 fotek za minutu.. pak jsem se podíval na blesk, který byl celý teplý a spálený vrch :-/
IC3.M@N
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod golem2 13. 4. 2009 20:48

Tieto blesky nie sú stavané na takéto skoro profi používanie. Niekde som čítal, že po asi 10 bleskoch je potrebné ho nechať vychladnúť, aby nedošlo k poškodeniu. Kto požaduje maximálny výkon , by mal siahnuť po profi bleskoch.
Canon 6D, 17-40, 24-105,70-200/2,8,100/2,8 IS,
golem2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod IC3.M@N 13. 4. 2009 22:31

ano je to tak, po 10ti nechat vychladnout, bohužel jsem se zapomněl..
IC3.M@N
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kromec 13. 4. 2009 23:32

Zkusil bych dovozce. Tim je HAMA, ma sidlo v Brne:
http://www.metz-foto.cz/kontakt/
nebo servis:
http://www.metz-foto.cz/profil/servis/
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Crazy_Ivan 14. 4. 2009 09:22

Toto je znama vlastnost Metzu.
Znamemu se totozna vec stala na 58icce - zkusil reklamovat, bez uspechu.
Od te doby ma canonackou 580tku.
Metz jsem take chtel do sve vybavy, ale odradil me od nej a jsem rad (diky Lubosi)
S 580tkou jsem fotil v lete na primem slunci asi dve hodiny (kvuli projanovani stinu), byla tepla, ale ze by nejaka rozpecena ? To urcite ne.

ps. dik autorovi za vlakno - malem bych zapomel na vybite baterky :-)
R09 - Zkáza megapixelů
Crazy_Ivan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Huggi 14. 4. 2009 12:42

V tomhle "Profi" blesk nepomuze...v praci mame zakaznika, kterej spali blesk zhruba kazdy dva mesice..(580EX II)..a to pravidelne uz asi dva roky..

Jinak poslat do servisu na vymenu (pokud je to takhe malo tak bych s ena to mozna i vybodl) - teoreticky to servis totiz nemusi uznat, protoze v manualu je psany ze po tech xx snimkach na plnej vykon se blesk musi chvilku nechat.)
Huggi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod thE 14. 4. 2009 16:21

To znám z vlastní zkušenosti. Stačí dát plný výkon blesku a nechat zoom blesku na nejmenším ohnisku (zpravidla 28), kdy je výbojka blízko toho plastu. Kdyby byl nastavený zoom např. na 50, už to neudělá.
thE
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Globetrotter.XL 15. 4. 2009 01:05

...no konecne vidim nekoho, kdo ma podobny problem.. Ja mam Metze 58cku, a zacina mi to takovymi dvema malinkymi puchyrky.. nicmene mam podezreni, ze to vzniklo pri nasazenem Lumiquest Mini Soft boxu, ktery asi znemoznoval chlazeni.. vyradil jsem ho a zatim vse OK
LIAZ 4 ever!
Globetrotter.XL
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod IC3.M@N 7. 7. 2009 11:04

Tak jsem to vyřešil. Napsal email do autorizovaného servisu Metz. Po domluvě mi na dobírku poslali do 14ti dnů nové plexi za 190,- a opět vypadá blesk jako nový :-)
IC3.M@N
Kolemjdoucí