Jakou SD kartu?

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Gimli 26. 3. 2009 19:51

Ahoj, mám v plánu si koupit Panasonic fx 37 a přemýšlím, jaký typ karty a od jakého výrobce si koupit. Moc nerozumím rozlišení mezi Sd, SD HC a MMc,které by měl podporovat. Stačí mi 4 GB karta,ale nechci nějakou pomalou,aby se to dlouho zapisovalo. Můžete prosím nějakou doporučit? Narazil sem na Kingston Higd Capacity Class 6 za 219. BUde to stačit? Dky za odpověď, spěchám... ;-)
Gimli
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr1968 26. 3. 2009 20:09

Pokud nezáleží na videu můžeš koupit cokoliv.
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pety 26. 3. 2009 20:58

Tedy radši nekupuj MMC. A když 4 GB, tak SDHC, 4 GB SD jsou nestandardní a hodně foťáků je neumí používat.

SDHC Class 6 určitě stačí.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr1968 26. 3. 2009 21:15

Tím cokoliv jsem myslel samozřejmě SD (SDHC) MMC tedy určitě néééé :lol: :lol:
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod karmy 26. 3. 2009 21:33

Kingston má všeobecně dobré karty, 6 class je už slušně rychlá třída která by tě neměla v žádném případě rychlostně omezovat. Nejvíc rychlost využiješ právě při videu.

Dobré zkušenosti mám se SanDisky Ultra II Plus - lze je jakoby zlomit a pouze zasunout do USB. Je to velmi praktické a myslím že cca 400Kč / 2GB mi nepřijde tak strašná cena.
karmy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gimli 26. 3. 2009 21:54

Díky za rady, asi si pořídím teda ten kingston. nic dražšího už moc nechci, za foťák vyvalím 5500 a to sem původně doufal,že brzo spadne pod 5000. Ale koruna nějako oslabila a zlevňování v nedohlednu a většina cen je nad 6000 na netu. Tak chci využít akce a koupit to aspoň za ty prachy a kartu rychlou,ale levnou :-) tak díky za pomoc a rady
Gimli
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod selfade 26. 7. 2010 12:04

nechcel som zakladat nove tema,tak sa spytam tu:

aky je rozdiel medzi:
http://www.endat.sk/?Mode=Sti&StiId=117584
a
http://www.endat.sk/?Mode=Sti&StiId=117534

jedna je SD a druha je SDHC? ak chcem zaznamenavat video s datovym tokom cca 20mb/s bude mi stacit ta SD? ci ako? na peniazoch mi nezalezi, chcem len 4gb.
veci dake
selfade
Návštěvník

Odeslat příspěvekod odklizec 26. 7. 2010 12:12

Obe jsou SDHC. Bud maji prohozene obrazky, nebo nekdo neuhlidal cenu? Ta levnejsi 30mb/s varianta, by mela byt o kousek rychlejsi, nez ta drazsi karta. Takze to tipuju na prohozeny obrazek, nebo nejakou jinou chybu? Pro video a RAW ber vzdycky nejrychlejsi kartu, kterou muzes. Duha vec je, ze fotak nemusi maximlani rychlost karty plne vyuzit. Ale zkusenost rika, cim rychlejsi karta tim lepsi. Jen od nejakeho momentu uz to proste nepoznas ;)
odklizec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod selfade 26. 7. 2010 12:54

takze dve rovnake SDHC karty class6 mozu mat rozdielnu prenosovu rychlost? hm,divne
veci dake
selfade
Návštěvník

Odeslat příspěvekod odklizec 26. 7. 2010 13:07

No to si pis ze muzou. To mas stejne, jako srovnat dve auta stejne tridy, kde jedno bude dosahovat 100ku rychleji nez druhe ;) Proste jina technologie, jiny vyrobce, jine dily, atd...
odklizec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 26. 7. 2010 13:21

class6 znamená minimální rychlost. Zaručenou
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Man5on 26. 8. 2010 14:44

Přihodím sem svůj dotaz. Koupil sem kompakt Pnasonic FS10 a protože bych rád sem tam natočil nějaký shot v HD 720p, který foťák podporuje, koupil jsem kartu SDHC 4GB Class6 a ouvej....po pár vteřinách natáčení se záznam zastaví s hláškou, že rychlost záznamu je nedostačující, co s tím? Je Class6 pro HD video "jen 720p" málo? Nebo sem koupil nějakej šmejd (značka A-Data)? Předem dík za každou radu.
Man5on
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlsladky 26. 8. 2010 15:14

S úspěchem využívám tuto kartu. http://www.mironet.cz/4gb-pretec--secur ... 6+dp81606/
vlsladky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 26. 8. 2010 19:21

A-Data... Mám nový flashdisk od této firmy, zapisuje rychlostí 11 MB/sec, ale než začne zapisovat, koukám na to víc jak deset sekund a nic se neděje. Možná je ta karta podobný "zázrak"? Chtělo by to zkusit na ni zapsat ve čtečce něco delšího, zkusit, jak se chová.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr1968 26. 8. 2010 20:20

Man5on: Záleží na kodeku,ne na tom,jestli je to HD,FullHD atd,respektive záleží na datovém toku.Není to náhodou nenažraný kodek MJPG? Já mám Samsung WB500 a ten má stejný datový tok v HD videu a stereu,jako starý Samsung S 500 který měl SD video mono(640x480) S 500.MJPG.AVI WB 500 H.263. MP4
Petr1968
Trvalý BAN

Další stránka