Použitie difúzora na blesku

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod player 20. 3. 2009 14:34

Ja osobne u SB800 pri pouziti prilozeneho difuseru pouzivam rovnez jeste vyklopenou rozptylku.Rozdil pri foceni na 17mm ohnisko je v interieru znatelny.V ten moment je vylozene zadouci, aby byl blesk primo.
Pokud ale neni uplne zadouci, aby "zarila" i podlaha, nevidim problem, proc blesk nevyklopit mirne vzhuru.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod laax 21. 3. 2009 21:14

Tomáš X. píše:Pořídil jsem si tohle:
http://store.garyfonginc.com/ls2-p.html
.. funguje to

kde si to objednal a kde si to môžem ja objednať? aj ja to chcem!!
laax
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FotoABC 22. 3. 2009 10:44

Koupil jsem si "clear" přímo na těch stránkách. Používám ho všude tam, kde nelze blýskat o strop. Blesk o nízký bílý strop strop s kartičkou na jiskru do očí mně taktéž vyhovuje.
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 23. 3. 2009 17:49

Ja nejak nechapu, jaky ma vyznam pokud se neblyska o stenu.Me to prijde vyuzitelne prave jen s vyuzitim odrazu od nejlepe bilych sten.Nemohl bys prosim Tomasi dat na ukazku nejake foto s a bez tohodle difuseru?Myslim nekde venku, bez odrazu od sten.Dik.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mike-kt 25. 3. 2009 21:38

ja si vyrobil karticku podle tohodle videa
http://abetterbouncecard.com/
druhy zprava
je to urcite lepsi nez obyc vizitka
mike-kt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 28. 3. 2009 22:29

Tak ona "slavna" vizitka je hlavne uplne k nicemu.To je muj nazor zalozeny na praktickem ozkouseni.Pokud neni vhodny strop pro odrazeni zablesku z blesku namireneho primo ke stropu, pouzivam na primem blesku rozptylku s nasazenym difuserem.Osobne rovnez nechapu pouziti vizitky ikdyz je k dispozici odrazova stena, fotky jsou pak takove divne, presne jako ma tenhle typek co dela ty ultimatni bouncery.Fotka je takovej mysmas, napul prirozene svetlo, napul blesk.Me osobne se to vubec nelibi, viz.:
Obrázek
To nevyvazeni bile radeji prejdu bez komentare.Navic stejneho efektu dosahnu s bleskem naprimo s rozptylkou a difusorem.
Kdyz vyuzivat blesk odrazem, tak tak, ze v podstate neni poznat pouziti blesku, viz.:
Obrázek
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mike-kt 1. 4. 2009 23:49

tak tu mam 2 fotky o strop s odrazkou na kterou jsem linkoval vyse a bez odrazky o stop
Obrázek
Obrázek

a je tam zna rozdil. jeste teda zkusim odrazku vs rozptylka+difuzer naprimo
mike-kt
Návštěvník

Předchozí stránka