Vyběr blesku - prosím o radu

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod plysatko 22. 10. 2008 04:27

Já mám tom MPE 65 taky jisté pochybnosti, ale v té kategorii 5:1 prostě nic jiného neexistuje, leda pak použít obrácený objektiv zadkem dopředu, ale to nevím jak bych na to přidělal ten makroblesk a jsou speciální příležitosti které se jinak fotit nedají. Taky si na to budu muset koupit nějaký stativ který fotí za roh, takový ty ohebný nohy, no uvidíme na co mi všechno vyjde. Plyš
HTC Universal, Pentax Optio 750 Z, Canon i9950 spdi
plysatko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Crazy_Ivan 22. 10. 2008 06:36

Tak jsme se nejak nepochopili.
1) 60tka 1:1 je spise nez makro dobry portretak - mel jsem ho, na makro ho clovek moc neuzije.
2) LV mu bude platny jak mrtvemu zimnik, protoze MPE 65 pri nastaveni maxmialniho zvetseni tj. 5:1 ma f 16 !!! takze proste v hledacku nebo na displayi bude tma tmouci :-) Pokud tedy LV neumi zesilit i minimum svetla dopadajici na cip, ovsem v tom pripade bude zas ta kvalita mizerna.
R09 - Zkáza megapixelů
Crazy_Ivan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 22. 10. 2008 07:08

Crazy_Ivan vies preco fotim IR fotky iba na LV, lebo v hladaciku mam "tmu tmouci" a na LV vidim vsetko sice CB ale normalne sa da aj ostrit pri 10x zvacseni ;-) a doveruj mi IR filter je "tma tmouci" vacsia ako 16 clona (nasobne vacsia).
Nadalej plati podlmna ze MF ostrenie cez LV je dobre na malo pohlibleve makro inac je prilis pomale ...

Ked mas 60 1:1 makro tak by som si najprv skusal fotit stim bez dokupovania MPE 65 lebo MPE65 je podlmna dobra na mravce, pavuky, kvety atd ale ako nahles pojdes na lietajuci hmyz ci nieco skakajuce budes potrebovat mozno dlhsie ohnisko ... takze najprv by som si toto overil ci ti vyhovuje ohnisko.

Ist do 150 ci 180 makro objektivu je dost o drzku kvoli HO ... drzal by som sa max pri 100mm ... 150 ci 180 su dobre ked sa neda pouzit kratsie inac je lepsie sa im vyhybat ...

MPE65 je jediny 5:1 pretoze ma uz namotovane medzikruzky nasebe :), inac 5:1 moze dosiahnut aj 1:1 a pridavnymi medzikruzkami, zase plati cim kratsie ohnisko tym lachsie sa ti bude dosahovat vacsie zvacsenie.

MPE65 je ale velmi kvalitne sklo na makro, takze pokial chces robit naozaj paradne fotky bez donho.
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Crazy_Ivan 22. 10. 2008 07:20

Tak to se omlouvam, ja mam pouze 400D a jinak same masiny na stribro :-)
R09 - Zkáza megapixelů
Crazy_Ivan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 22. 10. 2008 07:40

neboj jeden s mojich najoblubejnesi makro objektiv je mometalne zuiko 50mm f3.5 OM Makro rok vyroby tusim 1977 ;-) nemam zuiko 50mm f2 (to nove), ale uz nadnim uvazujem ...
Naposledy upravil irmo dne 22. 10. 2008 08:27, celkově upraveno 1
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Crazy Ivan 22. 10. 2008 08:22

Muj nejoblibenejsi objektiv je pravdepodobne Yashinon 80/3.5 :-X
R09 - Zkáza megapixelů
Crazy Ivan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod plysatko 22. 10. 2008 13:41

Díky za rady, myslím , ž do toho půjdu když se tím na dlouhou dobu finančně zruinuji, ale přežiji i těžkou finanční a hospodářskou krizi pokud budu mít dobré obektivy a blesk.
HTC Universal, Pentax Optio 750 Z, Canon i9950 spdi
plysatko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milann88 24. 10. 2008 17:07

který blesk je výkonější myslím dosah
http://www.excelfoto.cz/index.php?catal ... =&filter4=
nebo SB-800
SB-600
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fojťan 24. 11. 2008 23:04

doporucuji sb800, mam s nim vyborne zkusenosti. plus baterky eneloop
learnin' to fly
Fojťan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod storm 26. 4. 2009 17:18

Dobry den, nechci zakládat nové tema tak se zepta tady:
Chci si koupit nejaky makro blesk k tamronu 90/2,8 a narazil jsem an etnhle vcelku levny kousek:
http://www.oehling.cz/inshop/blesky-bil ... 15%5D.html

Zprvu jsem si chtel koupit ruzne po bazarech Sigma EM-140 DG, ale neni moc k sehnani nebo za cenu ktera se moc nevyplati, jelikoz to uz je po zaruce. Vyplati se ta BILORA na makro nebo je to hodne znat o proti ty sigme?
Děkuji
storm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod friggo 26. 4. 2009 18:46

Doporučil bych ti spíš tenhle výborný Metz...
http://www.oehling.cz/inshop/blesky-met ... 36%5D.html
friggo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod storm 26. 4. 2009 21:07

Tak je jasny že ten Metz je lepší, ale ja nefotím až tak často, spiš hodně málo.. Proto mě zajíma jestli mě nebude stačit tenhle obyčejny blesk? A nebo je to skutečně jen nejaky blesk ktery je spiše na obtíž:) u toho obycejnyho se mi zdá že je jiny druh "osvětleni".
storm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod friggo 26. 4. 2009 21:36

Spíš bych se bál kompatibility - jedna věc je, co se píše na papíře, druhá pak, jak to funguje v praxi...
friggo
Návštěvník

Předchozí stránka