batoh Lowepro Slingshot 100 / 200 AW + kolo ( bicykel )

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod KinDo 1. 6. 2008 05:44

ahoj,

mate niekto skusenosti s pouzivanim "jednoramenneho fotobatohu" Lowepro Slingshot 100 / 200 AW na bicykli ?
v sedle byvame 5-10 hodin a obavam sa stability batohu na chrbte :-|

dik za info

ps
kolo a bicykel v nazve threadu som spomenul hvoli vyhladavaniu :-)
KinDo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jirka S 1. 6. 2008 07:33

Mám 200 AW, používám na krátké pěší či bicyklové výlety, ale tak dlouho jsem to hřbetě nikdy neměl. Nicméně nikdy se mně nestabilní nezdál. Stačí odepnout jednu spojku, otočit batoh dopředu a už mám k obsahu přístup, navíc si lze o něj ještě při focení opřít lokty. Po hodině na kole už ale mívám obvykle zpocená záda a přemýšlím o nějakém nosiči přímo na kolo.
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Boyda 1. 6. 2008 08:27

Slingshot 100 i 200 jsem mel pujceny, nejdriv sem k temhle batohum byl skeptickej, nemam to moc rad pres rameno, ale rada Slingshot je fakt povedena.. na delsi fotovychazky jako delany, s tou spojkou pripnutou je super stabilni, nicmene s 5 hodinovou jizdou na kole se Slingshotem taky nemam zkusenost... Ale vzhledem k tomu ze sem taky biker, tak me osobne teda vic vyhovuje na kole normalni batoh... Lowepro ma nekolik rad, treba ted ta nova Flipside sou dost pekny batohy, nebo Fastpacky - ty maj otevirani do strany stejne jako Slingshot.
Do what you like, and like what you do.
Boyda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lagus.at 1. 6. 2008 09:21

Zdravim, ja mam 300AW, na kole jsem stim nikde daleko nebyl ale celej den jsem to uz na zadech nosil. Mel jsem tam D80, blesk, 18-70, Tamron 70-300, a pevnou pade. A rameno me potom docela bolelo, ale kdybych to nosival casteji tak bych si urcite zvyknul
Lagus.at
Návštěvník

Odeslat příspěvekod KinDo 1. 6. 2008 11:04

dik za nazory
kupim teda 200AW a vyskusam na vlastnom chrbte :-)
KinDo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milday 1. 6. 2008 22:01

Po těch 5-10 hodinách, jak píšeš, nebudeš nadšený. Z toho, že veškerá váha spočívá pouze na pravém rameni, bude Tě bolet nejen ono rameno, ale i pravá část krku a celá záda. Na kolo i na pochody je samozřejmě Slingshot lepší než brašna, ale ne na tolik hodin. Tahat zrcadlo na kole, určitě si pro brašnu nebo batoh pořídím nějaký šikovný nosič.
milday
Návštěvník

Odeslat příspěvekod KinDo 1. 6. 2008 22:37

napisem osobne skusenosti z dlhsich jazd na bicykli
KinDo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dalsen 2. 7. 2008 20:29

osobna skusenost

http://products.lowepro.com/product/Pri ... 995,14.htm
8hodin na bike-u (TATRY) bez problemov,

samozrejme, mal som pred tym obavy, teraz viem, ze neopodstatnene.
Mobil: Sony Ericsson XPERIA X1i
Foto: Canon EOS 400D + Tamron SP AF 17-50MM F/2.8
dalsen
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jirka S 3. 7. 2008 16:57

Mám 200AW, po 2h na kole mám totálně propocená záda, ale o nestabilitě nic nevím. Nosič by na kolo byl imo lepší.
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drAcOniS 4. 7. 2008 21:55

Tak nevím, ale ať jezdím na kole s jakýmkoli batohem (ať už outdoorovým nebo jedním z mých 3 fotobatohů), tak mám záda propocená ze všech... :-))
Nikon D80 + Tamron 17-50mm F2.8 XR Di II LD Asp.(IF) + Sigma 70-200mm F2.8 EX APO HSM
drAcOniS
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mr.X_ 7. 7. 2008 11:13

tady spíš nejde o to, jestli budou propocená záda nebo bolavé rameno.. s batohem na zádech jezdím docela často a vždy jsou ty záda zpocená. zkoušel jsem i cyklistický batoh, ale vůbec to nepomohlo. rameno by bolet nemělo, protože při jízdě na kole spočívá většina váhy na zádech.. problém by mohl být s tím, že je jen přes jedno rameno. může se tedy snadno přetočit na břicho.. pokud já vím, tak slingshoty mají nějaké jištění proti přetočení, ale na kole to podle mě moc nepomůže. přinejmenším se batoh přetočí na bok, což je také nepříjemné..
Mr.X_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 7. 7. 2008 13:00

Vzdy zavysi akych 5-10h natom bicykli chces stravit .....

Nedasa porovnavat vylet BA-Pasau-Chorvatsko -Cierna hora-Madarsko -BA :) 99% po asfaltkach ( http://www.ibike.host.sk/bolo/chorvatsko/index.html, na stranku som sa uz davo ... takze to je len na ilustraciu) .... a tyzdena hrebenovka BA- Male karpaty-Bielie karpaty- mala, velka Faltra -BA kde 99% bola hrebenovka (turisticke chodniky, skoky, kameniste zjady ..) iba cesta naspat bola asfaltka ... (od polskich hranic do BA za den)

V 1. pripade nic ine ako nosic by som nechcel a v 2 pripade nic ine ako solidny ruksak s 2 ramenami a popruhom okolo pasu, hrudniku by som taktiez neprijal ...

Obydva tieto moje vyleti co uvadzam su extrem ..... pokial sa nepohybujes v extremoch mozez volit kompromis .... ale kedze je malo pravdepodobne ze budes fotit zajazdy na bicykli tak prednosti ruksakov 100/200 AW nevyuzijes.
Pokial asfalt => nosic, pokial teren tak poriadny ruksak .... imho skakat s 1 ramenym ruksakom by bolo premna ozivot nejedna sa ani tak o sklznutie ako o nestabilne tazisko ktore pri prudkom zjazde skokoch je velmi velmi dolezite.

tolko moj nazor
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drAcOniS 9. 7. 2008 18:02

Mr.X_ píše:může se tedy snadno přetočit na břicho.. pokud já vím, tak slingshoty mají nějaké jištění proti přetočení, ale na kole to podle mě moc nepomůže

Tak nevím, jezdím na kole s foťákem poměrně často a to ne zrovna po asfaltkách, navíc dost rád a často na kole tak trochu blbnu a kolikrát i zapomenu, že mám na zádech foťák, ale ještě nikdy se mi můj Slingshot 100 nikam nepřetočil. Samozřejmě si ho člověk musí správně nastavit podle své postavy a zapnout i druhý krátký popruh, který jde pod rukou.

Ale je fakt, že na kole v něm vozím jenom tělo se záklaďákem (D80 + Tamron 17-50/2.8 ) - tedy žádná velká váha. I tak si ale myslím, že s něčím těžším by to neměl být vůbec problém. Ale co může být lepšího než si zajít někam do obchodu a vyzkoušet si ho? A když bude vyhovovat, tak si ho koupit? Nebo už jste všichni tak zblbnutý, že musíte všechno objednávat přes internet? :-)

Nicméně pokud je to jenom pro účel převážení foťáku na kole, osobně bych vybral spíš něco jiného. Já ho vozím proto, že je příjemně maličký a lehký a mám pohotový přístup k foťáku - jenom zastavím, povolím jednu přezku, přetočím batoh dopředu, rozepnu zip a mám foťák prakticky hned v ruce - cvaknu, zandám a jedu dál... :-))
Pokud tohle není účel, asi bych osobně vybral nějaký podobně malý batoh klasicky s oběma popruhy.
Nikon D80 + Tamron 17-50mm F2.8 XR Di II LD Asp.(IF) + Sigma 70-200mm F2.8 EX APO HSM
drAcOniS
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mr.X_ 9. 7. 2008 20:12

tak zblbnutý asi nejsme.. aspoň teda já ne.. já spíš řešim problém, že nejblišší lepší fotoprodejna je asi 60 km daleko (oehling v Klatovech)..

já osobně bych teda preferoval batoh přes obě ramena.. jistota je jistota..
Mr.X_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drAcOniS 10. 7. 2008 19:18

Mr.X_ píše:já spíš řešim problém, že nejblišší lepší fotoprodejna je asi 60 km daleko

Potom chápu, že to může být trošku problém... Ale i tak je to "výlet" za cca 200 Kč (když nebudu brát v potaz fakt, že většina lidí alespoň 1x týdně do "krajského" města stejně jezdí) a vyzkoušení na vlastní kůži je většinou k nezaplacení... :-))
Ale to už zabředáváme někam jinam, takže já už se k této záležitosti vyjadřovat nebudu a raději už mlčím... ;-)
drAcOniS
VIP uživatel