Mr.X_ píše:může se tedy snadno přetočit na břicho.. pokud já vím, tak slingshoty mají nějaké jištění proti přetočení, ale na kole to podle mě moc nepomůže
Tak nevím, jezdím na kole s foťákem poměrně často a to ne zrovna po asfaltkách, navíc dost rád a často na kole tak trochu blbnu a kolikrát i zapomenu, že mám na zádech foťák, ale ještě nikdy se mi můj Slingshot 100 nikam nepřetočil. Samozřejmě si ho člověk musí správně nastavit podle své postavy a zapnout i druhý krátký popruh, který jde pod rukou.
Ale je fakt, že na kole v něm vozím jenom tělo se záklaďákem (D80 + Tamron 17-50/2.8 ) - tedy žádná velká váha. I tak si ale myslím, že s něčím těžším by to neměl být vůbec problém. Ale co může být lepšího než si zajít někam do obchodu a vyzkoušet si ho? A když bude vyhovovat, tak si ho koupit? Nebo už jste všichni tak zblbnutý, že musíte všechno objednávat přes internet?

Nicméně pokud je to jenom pro účel převážení foťáku na kole, osobně bych vybral spíš něco jiného. Já ho vozím proto, že je příjemně maličký a lehký a mám pohotový přístup k foťáku - jenom zastavím, povolím jednu přezku, přetočím batoh dopředu, rozepnu zip a mám foťák prakticky hned v ruce - cvaknu, zandám a jedu dál...
Pokud tohle není účel, asi bych osobně vybral nějaký podobně malý batoh klasicky s oběma popruhy.
Nikon D80 + Tamron 17-50mm F2.8 XR Di II LD Asp.(IF) + Sigma 70-200mm F2.8 EX APO HSM