Hasselblad X1D

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Jo.sef 19. 1. 2024 17:56

Chtěl jsem si vyzkoušet něco zajímavého ve středoformátu a tak jsem pořídil jako ve stavu nového X1D, říkal jsem si, že X1D II nemá lepší obraz, pouze funkce a část uživatelů čekala spíše na X2D a X1D II je nijak neuchvátil. Koupil jsem k tomu za pár korun párkrát použitý objektiv XCD 45/3,5 a cela sranda stála 80 tis. (původní cena cca 320 tis.). Je to na krajinky, na hodně rychlé focení to není, ale ten výstup je parádní. Na rok uvedení do prodeje 2016 to má vychytávky, které se ani dnes u nejvyšší řady Canonu nevidí (mám R3). Pěkný hledáček, 3" dotek. displej, parametry na tu dobu skvělé, co více chtít a i na výřezy se 50 Mpix hodí :)

Když si porovnám v tmavé místnosti ISO 25600 mezi R3 a X1D, nevidím v podstatě rozdíl, navíc dnešní technologie typ DxO apod. si s tím poradí. Velikost na středoformát miniaturní, vedle R3 vypadá X1D jako trpaslík. Mě se na tom líbí ta jednoduchost, stovky funkcí u nových foťáků člověk ani nepochopí, natož používá.
Jo.sef
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wikxzen 21. 1. 2024 11:54

Tak ať sestava dělá radost, nebo přinejmenším ať dělá to, co má!
btw. ISO 25600
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jo.sef 22. 1. 2024 18:30

Děkuji! Člověk by čekal, že R3 na tom v kvalitě obrazu při SIO 25600 bude lépe, zvláště v porovnání o 5 let starší X1D, ale opak je pravdou.
Jo.sef
Kolemjdoucí

Tento příspěvek byl odstraněn.
Lane Janny