tomashr píše:Je tu někdo, kdo alespoň v rámci vzdálenějších úvah zvažoval "opravdový středoformát", tedy něco jako 54x40 a ne pouze ten "o trochu větší kinofilm" u Fuji, Hassy X či Pentaxu?
Co jsem koukal, tak to taky už dnes není úplně mimo realitu jako třeba před pěti roky...
Deset dvanáct let zpět zvažoval tehdejší šéf se založením nové tiskárny s graf. studiem zároveň investovat i do fotostudia s vybavením pro různé foto zakázky. Na vše byl poměrně vysoký budget i sebevědomí + možnost navázat na tehdejší dotační program EU v rámci podpory podnikání atp.
Byl jsem si tedy poslechnout a podívat na pána, který přišel prezentovat tehdejší Hasselblad, tak tam před náma vybalil H4D (to jsem si musel teď zpětně vygooglit, co bylo aktuální tehdy, H5D to určitě nebyl, ten je z r. 2014) a asi 2-3 hodiny byla samotná prezentace s ukázkama i s jednou modelkou a různými předměty pro produktivní foto.
Samotný přístroj byl tedy dost těžký do ruky a nebyl to žádný rychlík. Ještě si vzpomínám, že tomu předcházela poměrně dlouhá příprava "scény a podmínek" v polorozestavěné hale, což bylo trochu legrační.
Pak byla odpoledne druhá prezenčka s nafocenými snímky a jak to vše vypadá na počítači. Za pár dnů pán donesl i nějaké velkotisky.
Nejdřív se zvažoval nákup, později i varianty zapůjčení v rámci dlouhodobé spolupráce atp.
Samozřejmě, ze záměru investovat do fotostudia postupně sešlo. Tam už byly těžké miliony navíc.
Dá se říct, že tehdy jsem byl tomu většímu 54x40mm středoformátu asi nejblíž.