od tomashr 11. 12. 2023 12:14
No já třeba nechápu, proč do G9II nedali ten ventilátor pod hledáčkem (když už vzali stejné tělo jako S5II). Ve videu umí G9II po posledním upgradu FW v podstatě to samé (dokonce jsem narazil na názor, že je v některých ohledech proti FF S5II lepší, protože je senzor o něco rychlejší), ale absencí chlazení se už dá dostat na limity teploty. Přijde mi, že to uvedli jako "fotocentrický model", ale není to tak docela tak navrženo, viz ty všechny debaty kolem senzoru jsou dost o tom, že celý dualgain je hodně laděn pro video a na focení by bylo zajímavé něco trochu jiné.
A přitom reálně G9II od začátku zajímá spíš více lidí kolem videa než fotografů, na což reaguje asi i ten poslední fw. Asi by to hodně chtělo uvést i GH6II (GH7), který by byl pro video optimální, zatím se v tom ale nějak motají.
Ta cena není až tak nesmyslná v listprice, tam to proti S5II vcelku sedí (46k:56k), Jenže trochu jim nedošlo, že v době uvedení G9II už má S5II skoro po roce výrazné slevy, kdy stojí kolem 50k základ a k tomu 10k cashback, nesoulad vzniká na tomto.
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz