Dobry vecer vsem na tomto foru,
rad bych se zde na Vas obratil s zadosti o radu pri vyberu noveho pristroje, protoze na posledni 2 tydny stravene i PC a hledani informaci mam ze vseho v hlave dost nejasno.
Nejprve par informaci:
V r 2014 jsem po shlednuti sposty videi a videorecenzi pred cestou na Novy Zeland zakoupil OMD EM5 v setu s objektivem myslim 15-50. Proc? To proto, ze tehdy to byl asi jediny takto odolny fotoaparat / nebo jsem si to alespoň myslel/.
Slouzil az do nedavna, kdy z niceho nic nesel zapnouta abyl odeslan do Oly, kde mi sdeleili, ze ho jiz k jeho stari neopravi. Usedl jsem tedy opet k PC a jal se hledat informace. Z prvu jsem byl pevne rozhodnut, ze to nebudenic jiného nez zase OLy a to konktrétně OM 1. Jenomze....
Pri cteni a sledovani videorecenzi jsem se dozvedel i spoustu novych veci jako napr FF m3/4 a sposzu dalsich, ktere jsem doposud bud nehledal, nebo nepovazoval za nutne vedet. Jen jsem se celou dobu divil proc objektivy jsou tak drahe.
Co se tyce me profesionality foceni, tak ta neni zadna. Jsem bezny uživatel, ktery si s přístrojem rad hraje a uci se formou omyl a pokus a ma radost i z maleho uspechu. Co se tyce foceni, tak fotim co lze vyfotit. hedne cestujeme, takze podmínky pro foceni jsou vzdy jine a zde nastava i bod, kdybych rad podotknul, ze by se opet hodilo, aby pristroj uz něco vydrzel a i nejaka ta rozumna velikost. Zijeme v oblasti, kde i poměrnou cast v roce prsi a jinde okolo je Krasne slunecne počasí.
asi taky podstatna vec a to rozpocet. V tomto pripade rozpocet neni stanoven, protoze pokud pujde o dobrou investici, tak rad investuji.
Myslite tedy, ze byste mi mohli něco konkretnejsiho doporucit?
A jeste jeden dotaz: Maji všechny fotoaparáty omezenou zivotnost uzaverky nebo to ma jen Oly a Panasonic?
Dekuji vsem, kteri si najdou cas a stravi ho prectenim much radku a jeste vic tem, kteri budou tak ochotni a sdeli svůj jakykoli názor. I za kritiku budu vdecny, protoze vim, ze zde urcite nejake veci chybi.
preji pekny vecer