Mě nepřestává fascinovat, jak se někdo tváří jako profík (a ostatně ve své tvorbě L. Fronk asi na vysoké úrovni je opravdu), ale není schopen pochopit základní principy a něco si načíst. Viz ty bláboly kolem rozlišení - to je fakt tak těžké pochopit, co je 4-4-4 senzor, když už se užívá pěkných pár let? Nebo velikost senzoru - specifikace je dost jasná (skoro 1inch), ale zase teorie kolem "zvláštní"...
Jinak k Mini 3 - za mne je OK, že proti Mini2 zvětšili senzor (plus to 4-4-4 na 48mpix), minimálně tím dorovnali Autel Nano plus. Dobrý nápad je ta alternativní baterie na 47minut - sice pak už nebude do 249g, ale člověk si to použije podle potřeby.
Docela bomba je z mého pohledu to otočení gimbalu o 90st "na výšku", osobně takto fotím často a nutně musím tudíž skládat z více fotek, tohle bych asi ocenil.
Ovladač s displejem je OK, ale popravdě by asi dost lidí ocenilo, kdyby zároveň udělali ten klasický ovladač fakt mini (jak ten od Mini 1, tak z druhé strany ten od Autel nano k takto mrňavému dronu sedí lépe než to, co dodávají). Moc zatím nechápu kompatibilitu - kdybych to chtěl jako druhý dron k AIR2S, bude mi Mini 3 létat s ovladačem od AIR2S a naopak AIR2S případně létat se Smart od Mini 3? Asi by měl, ale jasné to není.
Už méně příjemná je cena, ještě nejsou jasné úplně všechny verze, ale je evidentní, že to bude značný kus i nad Autelem, který byl ve srovnání s Mini 2 braný jako "drahý" a tedy nejsem si tak docela jistý, zda to je úplně dobrý nákup.
No a totálně na přesdržku je, že DJI zase uvedlo polofunkční výrobek, kdy zřejmě zatím čidla nefungují atd. Vyřeší firmware, to je jasné, ale upřímně mi připadá, že arogance DJI začíná být docela přes čáru a skoro je to v bodě, kdy už to vnímám jako argument pro koupi čehokoli jiného