L systém - Leica, Panasonic a Sigma

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod landov 23. 1. 2025 17:33

S9 + S 20-60
Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod 2828 23. 1. 2025 18:45

já jsem tu 18-40 chtěl k S9, ale 15000 je moc.....tak jsem koupil S5D+18-40 za 25000
jakože objektiv za 10000 a fulframe fotak se stabilizovaným senzorem za 15000
2828
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 23. 1. 2025 18:58

S5D mimochodem vůbec není blbý přístroj. Já pořád mám jako záložní původní S5 (což je to samé) a AF sice má limity a S5II se ani neblíží, jenže ve velmi mnoha oborech focení se limity naprosto neprojeví. Přičemž S5 je docela o poznání menší v brašně (kolem hranolu, tělo je stejné, ale u S5II dost přečuhuje očnice atd. a pozná se to) a obrazovou kvalitou dokonce zřejmě nepatrně lepší. Za cenu, co ke konci stála S5 a nyní stojí “ekonomický” S5D to vůbec není marné a poměr výkon/cena je opravdu hodně dobrý. Popravdě daleko větší problém mám pořád s cenou S9 - za mne by adekvátních bylo jen mírně přes 20k za tělo, ale zřejmě se daří pořád držet dostatečný hype na to, aby i přes některé akce byla cena pořád o dost vyšší.
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 2828 23. 1. 2025 19:15

S5D se pro mne od S5M2 liší závěsem na popruh-jen očko místo obdelnikové štěrbiny (popruh nepoužívám) a AF-ON je trochu horší (musí se víc zmáčknout), detekce objektu na analogovém tlačítku u S5M2 lze zapnou/vypnout v menu zvolenou variantu, u S5D přepíná vypnuto/člověk/zvíře/vypnuto.....ale autofokus má S9 lepší než S5M2 i S5D
2828
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 23. 1. 2025 19:51

Já psal, že S5D je stejné jako S5, ne S5II :-)
Srovnání s S5II bych souhlasil.

Jo a S9 už asi lepší AF než S5II nemá - ten poslední fw update to podle všeho kompletně srovnal.

S5D má AF principiálně jiný - CDAF kontra PDAF. Na statické objekty je to celkem fuk a výjimečně je S5/S5D i lepší, ale nemá šanci v AF-C třeba na sport či letící ptáky. S tím se nedá nic dělat, to je princip, ale jak jsem psal, v dost oborech focení se to neprojeví.
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Předchozí stránka