Odpověděl sis sám - prostě je to o podpoře daného dodavatele sw, výše se landov ptal na Topaz, tady to máš u C1... Bohužel v tomto je totálně odskočené jen Adobe, u ostatních sw se podobné problémy objevují často. Já třeba měl něco podobného u GX880 s podporou přímo v OS (pro prohlížeč) v MacOS - v podstatě ještě větší komedie, GX880 totiž je dokonce z hlediska RAW absolutně identická jako GX800. Tam šlo jen o nepatrný "facelift" zevnějšku, ale prostě to nikdo nedoplnil docela hodně dlouho
U S9 by se měly v RAW proti S5II nějak lišit embeded profily, ale pokud je nepoužíváš, tak pak je to na 99% stejné a při přepsání jména v EXIF by to nemělo ztrácet nic. Ale je to opruz
Jo ale ještě poznámka - koukal jsem a 16.2.6 určitě není poslední C1, aktuální je 16.4.6. Tady možná narážíš na ty jejich změny kolem předplatného atd. Jak je to s podporou S9 si nejsem jistý, velmi zběžný pohled na compatibility list mne vede spíš k tomu, že podpora zatím není ani v novější verzi. Je ale otázka, zda do tvé vůbec někdy bude, zatímco u aktuální je to asi jen otázka času.