To si mal nasadene obidve TC naraz ? Inac kresba velmi dobra.
Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
oldbas píše: A ještě horší to bude s auty, až vyměníme diesel za elektriku. To asi nedam vůbec
oldbas píše:Canon EOS RP a tichá závěrka.
Nevím, jestli se jedná o známou věc, ale rád se podělím o svojí zkušenost.
RP má tichou závěrku běžně dostupnou jen jako automatický režim. A to je skoro nepoužitelné. Já ji používám jinak.
Zapnu v menu (karta 1, položka 5) bracketing ostření na povolit . Minimální počet fotek jsou 2, ale při nastavení klidně 5 fotek jich foťák pořídí 5 jako při rychlém sériovém snímání (asi 5 obr./sec.). Aby nedocházelo v přeostřování objektivu kvůli smyslu funkce, vypínám autofokus na objektivu a zaostřuji ručně. To je jediná nevýhoda, ale přijde mi to násobně použitelnější, než použít automatický režim. Takhle mám k dispozici jak poloautomat, tak plný manuál a expozici plně pod kontrolou. V situacích, kdy to využívám je času dost a u bezzrcadlovek ruční ostření není velký problém. Dokonce i focus peeking a zvětšovací lupa fungují.
Vím, není to plnohodnotná elektronická závěrka, ale účel to splní taky.
jozef6 píše:Lennyl_2 viem, ze bracketing ostrenia urobi rozne zaostrene fotky a tie potom spojim do jednej fotky tak, aby na nej bolo vsetko ostre. Par krat som to skusal na Olympuse.
V pripade Canon M6 II je ale zle to, ze mi urobi aj neostre fotky, ktore nechcem a ktore vzniknu v rozpore s navodom. Podrobnejsie to popisem. Zaostrim na najblizsi objekt na scene, povedzme tak 2- 3 metre vzdialeny. Fotak ale pri 1. a niekedy aj 2. fotke preostri - posunie rovinu zaostenia este blizsie ku mne. V tejto rovine sa ale nenachadza ziadny objekt a tak je cela fotka neostra a je na vymazanie. To pokladam za chybu, lebo zbytocne vzniknu 1 - 2 neostre fotky a naviac ubehne nejaky cas od stlacenia spuste po vytvorenie ostrej fotky v mieste, v ktorom to chcem ja. Ak by to fungovalo tak ako pisu v navode a ako to funguje na Olympuse, tak prva fotka je zaostrena na objekt, ktory si vyberiem a nasledujuce fotky su zaostrene o nieco dalej k nekonecnu. V takom pripade by mal bracketing ostrenia zmysel, lebo by sa dal pouzit na tiche snimanie u tych fotoapratov, ktore nepodporuju tiche snimanie v lubovolnom rezime - vid. napr. Oldbasov Canon RP a moj Canon M6 II. Ako hore pise 2828, stacilo by nastavit pocet snimkov 2 a stupnovanie ostrenia 1.
Co sa tyka rucneho zaostrovania, tak to je dost obmedzujuce na akcne snimanie niekde v kostole, v divadle, v koncertnej sale, kde by naopak bolo velmi vhodne tiche snimanie.
lennyl_2 píše:inak to je taka haluz,ze vyrobca obmedzi vo firmware funkciu ticheho snimania,ked to technicky vie tak fotit,iba v dakom rezime,fotak by to mohol zvladnut aj v Av,M atd.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků