Canon EOS R systém

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 28. 8. 2021 10:10

Je to tu čoraz vtipnejšie :)

Ktorý iný FF fotoaparát s 12/20fps ponúka fázové ostrenie, stabilizáciu, 4K60 video s log profilom za cenu pod 3000€? Najbližšie a najlacnejšie sú tuším fotoaparáty za 7000€, je to celé zle proste, mali by ich rozdávať zadarmo.
(opomeniem drahší a na video orientovaný A7SIII ktorý to všetko zvláda dobre, ale má nižšie rozlíšenie a "iba" 10fps)

A 4K video z webkamery je skutočne porovnateľné s videom z takéhoto fotoaparátu,....
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod oldbas 28. 8. 2021 11:45

runner42 píše:
Davidof píše:Souhlas.

Mě hlavně přijde, že se tu bavíme o funkci, kterou nikdo z nás, včetně runnera, vůbec nevyužívá :-)

To je něco jako bavit se u nějakého auta o tom, že nedokáže trvale tahat 3 tunový přívěs po německý dálnici rychlostí 150 km/h.

Asi to nedokáže, ale relevance toho faktu je opravdu nízká :-)

Jako sorry, ale o čem se to tady pořád dokola bavíme? Je rok 2021! 4K ve 30fps točí moje webkamera za 2 litry, 5 minutové 4K/60fps klipy natočí smartphone za pět litrů a s androidem 11, který ruší 4GB limit na uhd/60 videocap, už neomezeně.

Dnes je standard 4k/60fps. Nic jiného není už zajímavé. Jestli má s tímhle Canon problém ve foťáku za 120 litrů, tak je to prostě FIASKO. F I A S K O.

Nazdar.

Snad nechceš tvrdit,že kvalita videa z levného mobilu, nebo webkamery je stejná jako z FF R6. U R6 jsou tam úplně jiné datové toky a tak se to občas hřeje.
oldbas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ronybert 28. 8. 2021 12:40

R5 i R6 jsou jistě kvalitní fotoaparáty ,ale ten kdo častěji používá video má problém a tak si ho asi nekoupí
na druhou stranu fotoaparát za 120T aby mě omezoval je divné mohu si položit otázku kolik by asi stál bez
těch video funkcí které nikdo nepotřebuje jak se tady píše . Chci si koupit R5 moc se mi líbí, video moc nepoužívám ještě počkám na sony IV pak uvidím ,zajímalo by mě o kolik se zkracuje životnost foťáku když se častěji přehřívá.
ronybert
Návštěvník

Odeslat příspěvekod runner42 28. 8. 2021 13:07

oldbas píše:
runner42 píše:
Davidof píše:Souhlas.

Mě hlavně přijde, že se tu bavíme o funkci, kterou nikdo z nás, včetně runnera, vůbec nevyužívá :-)

To je něco jako bavit se u nějakého auta o tom, že nedokáže trvale tahat 3 tunový přívěs po německý dálnici rychlostí 150 km/h.

Asi to nedokáže, ale relevance toho faktu je opravdu nízká :-)

Jako sorry, ale o čem se to tady pořád dokola bavíme? Je rok 2021! 4K ve 30fps točí moje webkamera za 2 litry, 5 minutové 4K/60fps klipy natočí smartphone za pět litrů a s androidem 11, který ruší 4GB limit na uhd/60 videocap, už neomezeně.

Dnes je standard 4k/60fps. Nic jiného není už zajímavé. Jestli má s tímhle Canon problém ve foťáku za 120 litrů, tak je to prostě FIASKO. F I A S K O.

Nazdar.

Snad nechceš tvrdit,že kvalita videa z levného mobilu, nebo webkamery je stejná jako z FF R6. U R6 jsou tam úplně jiné datové toky a tak se to občas hřeje.

Ano, kvalita UHD/60fps ze smartphonu se stabilizací za bůra nebo z GoPro za desítku je lepší, než UHD/30fps nebo žádné video kvůli přehřátí z R6.

Jistě, R6 bude mít pochopitelně lepší sklo, ostření, šum atd. Ale nezvládnout obyčejné UHD/60 video ve foťáku za 120 litrů je neodpustitelné.

-- 28. 8. 2021 13:08 --

Ondrej Bobek píše:Je to tu čoraz vtipnejšie :)

Ktorý iný FF fotoaparát s 12/20fps ponúka fázové ostrenie, stabilizáciu, 4K60 video s log profilom za cenu pod 3000€? Najbližšie a najlacnejšie sú tuším fotoaparáty za 7000€, je to celé zle proste, mali by ich rozdávať zadarmo.
(opomeniem drahší a na video orientovaný A7SIII ktorý to všetko zvláda dobre, ale má nižšie rozlíšenie a "iba" 10fps)

A 4K video z webkamery je skutočne porovnateľné s videom z takéhoto fotoaparátu,....

Řeči řeči řeči. A pak na svatbě přehazuješ přehřátý foťáky, kvůli krátkýmu UHD/60 videu, co by nahrál tvůj mobil. Směšný.

-- 28. 8. 2021 13:21 --

ronybert píše:R5 i R6 jsou jistě kvalitní fotoaparáty ,ale ten kdo častěji používá video má problém a tak si ho asi nekoupí
na druhou stranu fotoaparát za 120T aby mě omezoval je divné mohu si položit otázku kolik by asi stál bez
těch video funkcí které nikdo nepotřebuje jak se tady píše . Chci si koupit R5 moc se mi líbí, video moc nepoužívám ještě počkám na sony IV pak uvidím ,zajímalo by mě o kolik se zkracuje životnost foťáku když se častěji přehřívá.

Teplo je největší nepřítel a přehřívání zkracuje životnost moderní ekologické elektroniky naprosto zásadně. Akumulace tepla vede k překročení mezní lokální teploty a poškození přechodu polovodičů, způsobuje delaminaci s následnou oxidací odhalených spojů atd atd.
Nikdy si nekupujte elektroniku, co má problém s odvodem tepla.
runner42
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 28. 8. 2021 14:17

ronybert píše:R5 i R6 jsou jistě kvalitní fotoaparáty ,ale ten kdo častěji používá video má problém a tak si ho asi nekoupí

Tak pokud video (moc) nepoužíváš, tak můžeš být úplně v klidu.

Co se týká focení, tak žádné omezení absolutně nezažiješ a pokud nefilmuješ hodinové 1:1 záznamy z nějakých událostí, tak také ne.

Samozřejmě, vývoj jde neustále dál a Sony 7-4 bude zase mít svoje výhody.
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod runner42 28. 8. 2021 14:31

Co znamená moc?

U univerzálních aut, co si kupuji, vždy konfiguruji i tažné zařízení. Sice ho používám opravdu vyjímečně a na krátké trasy, ale je to zaprve děsná pruda, když ho pak potřebuješ a nemáš, a taky s tažným se to pak líp prodává.

Jasně, že to z auta nedělá tahač. Ale za těch pár kurun je to super vlastnost navíc. A hele, funguje to víc, jak třicet kiláků.
runner42
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 28. 8. 2021 15:00

LOL, u nás napríklad na juhu ak má predávajúci ťažné, znamená to ojetinu nekupovať!!!
Pravdepodobnosť že to používal kolchozník na vláčenie tovaru je extrémna.
Ele to je len na odľahčenie, každý chceme niečo iné.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Davidof 28. 8. 2021 16:04

Já video vůbec netočím, ale zkouknul jsem pár recenzí, nevypadá to jako kdovíjaký problém, pokud chtějí točit neomezeně interně, nastaví standardní 4K a jedou.

Co zase hodně vychvalují, je schopnost ostřit perfektně i při videu, což může někoho hodně zajímat.

Celkově R5 splňuje bezezbytku reklamštinu týkající se foto-vlastností. To je celkem hodně pozitivní věc, kdy inženýři stíhají vyrobit to, co prodejci naslibují :-)

Na druhou stranu, ty ceny fototechniky jsou hodně vyšponovaný, na to, že si s tím většinou jenom hrajeme.

Ta Sony má aspoň druhovýrobce a i když to má pár drobných kompromisů a malých nedostatků, celkově to za to ale většinou stojí.

Pokud někdo ale přechází z EOS, může klidně používat svoje současná skla a budou mu fungovat s R5 a R6 líp, než byl zvyklý.
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod runner42 28. 8. 2021 17:06

bob222 píše:LOL, u nás napríklad na juhu ak má predávajúci ťažné, znamená to ojetinu nekupovať!!!
Pravdepodobnosť že to používal kolchozník na vláčenie tovaru je extrémna.
Ele to je len na odľahčenie, každý chceme niečo iné.

To je nesmysl. Zeptej se v bazaru, co z volitelné výbavy má vliv na cenu. Pouze kůže, navi a tažný. Ostatní věci nikoho nezajímají.

-- 28. 8. 2021 17:19 --

Davidof píše:Já video vůbec netočím, ale zkouknul jsem pár recenzí, nevypadá to jako kdovíjaký problém, pokud chtějí točit neomezeně interně, nastaví standardní 4K a jedou.

To co chceš v roce 2021 je UHD, 60fps. Na ostatní se** pes. ;-)
runner42
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 28. 8. 2021 17:23

Pes málokdy dělá to, co by si jeho tvůrce přál
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod Davidof 1. 9. 2021 12:45

https://www.canonrumors.com/canon-will- ... 00mm-next/

Nic pro mě, docela chybí nějaké 20 - 24 - 35 / 1,2-1,4, řekl bych. A po 135/1,4 se také slehla zem :-)
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod bob222 1. 9. 2021 20:09

Kamoš má bazár a tie priority majú jeho zákazníci úplne inde. Prvá je vždy klíma. Koža a navi???
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod landov 1. 9. 2021 21:02

No neviem, ale klíma je snáď už nejaký ten piatok ako povinnosť. Pokiaľ teda nemá bazár na Felicie :-)
landov
Expert

Odeslat příspěvekod JardaB1 6. 9. 2021 13:43

Mitakon Creator 135mm f/2.5 Lens :
https://zyoptics.net/product/mitakon-cr ... -2-5-lens/
https://www.optyczne.pl/16795-news-Mita ... f_2.5.html

Focal Length 135mm
Aperture Maximum: f/2.5
Minimum: f/22
Camera Mount Type Canon EF & RF, Nikon F & Z, Sony E
Format Compatibility 35mm Film / Full-Frame Digital Sensor
Maximum Reproduction Ratio 0.1x
Angle of View 18.2°
Minimum Focus Distance 3.94′ (1 m)
Elements/Groups 9 Elements in 7 Groups
Diaphragm Blades 9
Filter Thread Front: 67 mm
Dimensions (DxL) 3.11” x 5.39”(79x 137mm)
Weight 1.86 lb / 845 g
Canon EOS RP | Canon EF 3,5-5,6/24-105 IS | Pentax K 2,8/30 + A 1,7/50 | Canon EF 2/100 | Canon EF 4-5,6/70-300 IS II
JardaB1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 7. 9. 2021 13:15

Tak na oehlingu prý mají skladem 35/0,95 od Laowy ... to je nějaké divné, vůbec o ní nebyly publikovány žádné reálné testy, jen ohlášení produkce.
Davidof
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka