oldbas píše:runner42 píše:Davidof píše:Souhlas.
Mě hlavně přijde, že se tu bavíme o funkci, kterou nikdo z nás, včetně runnera, vůbec nevyužívá

To je něco jako bavit se u nějakého auta o tom, že nedokáže trvale tahat 3 tunový přívěs po německý dálnici rychlostí 150 km/h.
Asi to nedokáže, ale relevance toho faktu je opravdu nízká

Jako sorry, ale o čem se to tady pořád dokola bavíme? Je rok 2021! 4K ve 30fps točí moje webkamera za 2 litry, 5 minutové 4K/60fps klipy natočí smartphone za pět litrů a s androidem 11, který ruší 4GB limit na uhd/60 videocap, už neomezeně.
Dnes je standard 4k/60fps. Nic jiného není už zajímavé. Jestli má s tímhle Canon problém ve foťáku za 120 litrů, tak je to prostě FIASKO. F I A S K O.
Nazdar.
Snad nechceš tvrdit,že kvalita videa z levného mobilu, nebo webkamery je stejná jako z FF R6. U R6 jsou tam úplně jiné datové toky a tak se to občas hřeje.
Ano, kvalita UHD/60fps ze smartphonu se stabilizací za bůra nebo z GoPro za desítku je lepší, než UHD/30fps nebo žádné video kvůli přehřátí z R6.
Jistě, R6 bude mít pochopitelně lepší sklo, ostření, šum atd. Ale nezvládnout obyčejné UHD/60 video ve foťáku za 120 litrů je neodpustitelné.
-- 28. 8. 2021 13:08 --Ondrej Bobek píše:Je to tu čoraz vtipnejšie

Ktorý iný FF fotoaparát s 12/20fps ponúka fázové ostrenie, stabilizáciu, 4K60 video s log profilom za cenu pod 3000€? Najbližšie a najlacnejšie sú tuším fotoaparáty za 7000€, je to celé zle proste, mali by ich rozdávať zadarmo.
(opomeniem drahší a na video orientovaný A7SIII ktorý to všetko zvláda dobre, ale má nižšie rozlíšenie a "iba" 10fps)
A 4K video z webkamery je skutočne porovnateľné s videom z takéhoto fotoaparátu,....
Řeči řeči řeči. A pak na svatbě přehazuješ přehřátý foťáky, kvůli krátkýmu UHD/60 videu, co by nahrál tvůj mobil. Směšný.
-- 28. 8. 2021 13:21 --ronybert píše:R5 i R6 jsou jistě kvalitní fotoaparáty ,ale ten kdo častěji používá video má problém a tak si ho asi nekoupí
na druhou stranu fotoaparát za 120T aby mě omezoval je divné mohu si položit otázku kolik by asi stál bez
těch video funkcí které nikdo nepotřebuje jak se tady píše . Chci si koupit R5 moc se mi líbí, video moc nepoužívám ještě počkám na sony IV pak uvidím ,zajímalo by mě o kolik se zkracuje životnost foťáku když se častěji přehřívá.
Teplo je největší nepřítel a přehřívání zkracuje životnost moderní ekologické elektroniky naprosto zásadně. Akumulace tepla vede k překročení mezní lokální teploty a poškození přechodu polovodičů, způsobuje delaminaci s následnou oxidací odhalených spojů atd atd.
Nikdy si nekupujte elektroniku, co má problém s odvodem tepla.