runner42 píše:Heat Pady nekryjí CPU, takže slouží jen jako izolační pěna bránící proudění vzduchu.
Nesouhlasím, stále tam funguje pro transfer tepla. Skoro mi to přije jako chyba montáže.
A proč tedy i v tom videu uvádí, že novější FW již monitoruje teplotu a při dostatečném chlazení se nevypínal. To by přeci bez teplotních senzorů nezjistil. O vnitřnostech DIGIC procesorů se toho moc neví, ale pochybuji, že tam není. U starších fotoaparátů, kde jesště fungoval Magic Lantern šlo teplotu i zobrazit. Spíše si tam někdo ulehčil práci při psaní SW.runner42 píše:Jinak mě zaujala další věc - Digic X nemá teplotní management, takže hláška o přehřívání je fejk!
Tohle ale nelze tvrdit obecně. Jak psali jiní, u mého notebooku mi procesor při zátěži bežně pracoval mezi 100°C a 110°C. Funguje dodnes.runner42 píše:Intely a AMD mají thermal management s failsafe teplotou cca 100°C, při jejímž dosažení se odstaví.
Životnost se sice zkracuje, ale ne natolik, aby to uživatele víceméně spotřební elektroniky mělo trápit. Zabývat se tím má smysl jen pokud by měl záznam běžet několik let non-stop.runner42 píše:Ale už při teplotách >90°C se životnost rychle zkracuje.
Ale kdepak, pochopitelně, že ano. Pracovní podmínky pro junction 125°C max. jsou poměrně běžné.runner42 píše:Žádný výrobce neprodává CPU/GPU nativně běžící na těchto teplotách, to by prodělal kalhoty.