Canon EOS R systém

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Dolgor 9. 7. 2021 06:44

Ale jestli 0.3 s odpovídá avizovaným 2 EV, pak všechna čest. Je vidět, že jsi sportovec a kliďas :)
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Davidof 9. 7. 2021 06:47

Dal jsem si ale předtím jednu dvanáctku na zklidnění :-)
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod runner42 9. 7. 2021 08:24

Davidof píše:Fakt bych nechtěl tady rozpoutat závod v porovnávání finančních pindíků ale TCO u amatérské fotografie je naprosto prázdné číslo.

<ironie>Ano ano, je to naprosto prázdné číslo. To je známá věc, že amatéři se cenou a užitím foťáku zásadně vůbec nezabývají, takže nejvíc u nich frčí Hasselblady H a nějaké trapácké Canony pro socky neřeší.</ironie>
runner42
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 9. 7. 2021 08:32

Amatérská fotografie je z finančního hlediska katastrofa.

Kupujeme si radost, resp. v ideálním případě si kupujeme nástroj k prožití radosti.

Jediný, na co bych hleděl, je 1) máš na to volné prostředky ? a 2) budeš to používat ?

Není vůbec ostuda zjistit, že 1) = ne. Většinou to znamená, že člověk má jiné priority, zabezpečuje rodinu, staví domov … To všechno je tisíckrát důležitější.
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod runner42 9. 7. 2021 08:32

Ondrej Bobek píše:Skvela aktualizacia je ta moznost zaznamu videa na 2 karty!
Ani som nevedel, ze tiez sa riesil u Canonu neskorsi nabeh stabilizacie, nikto z okolia nemal ten problem.

Jenomže tato aktualizace problém neodstranila, protože se ani sw odstranit nedá. Canonu se ho pouze podařilo ve výstupu trochu potlačit a nyní se tváří, že problém je v rámci "tolerable parameters".

Jinými slovy, například Sony to cvakne ostře a Canon v rámci tolerable parameters. :tleskani

Samozřejmě v další generaci bude vyřešeno. Early adopters mají smůlu.

-- 9. 7. 2021 09:34 --

Davidof píše:Amatérská fotografie je z finančního hlediska katastrofa.

Kupujeme si radost, resp. v ideálním případě si kupujeme nástroj k prožití radosti.

Jediný, na co bych hleděl, je 1) máš na to volné prostředky ? a 2) budeš to používat ?

Takže si právě popsal, že amatér zohledňuje TCO, což současně popíráš. :hm
runner42
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kirtap 9. 7. 2021 08:37

Davidof píše:Paní by to slušelo :-)

Tak jsem to teda zkusil a není to od věci 8-)
Vzpomínám krátce po revoluci, když jsem byl ještě mladý (a svobodný) se objevili fototapety na dveře, tak jsem vážně o jedné se slečnou uvažoval. A kdo by to řekl, stačilo 30 let a můžu mít vlastní :D jen asi raději nebudu pokoušet moji jinak velmi tolerantní ženu.
089A1546_207.jpg
Kirtap
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 9. 7. 2021 08:39

:-)

Tyhle nohy to vysloveně chtějí. Myslím to 16:9 ;-)
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod cport 9. 7. 2021 08:46

kirtap: opět výborné :)
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod feanoor 9. 7. 2021 10:30

Kirtap
pokud to není výrobní tajemství, jak děláš to tónování?
feanoor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lennyl_2 9. 7. 2021 10:30

Davidof píše:Amatérská fotografie je z finančního hlediska katastrofa.

Není vůbec ostuda zjistit, že 1) = ne. Většinou to znamená, že člověk má jiné priority, zabezpečuje rodinu, staví domov … To všechno je tisíckrát důležitější.

svata pravda. ja by som nemohol ratat financne transakcie/debet pri plneni si radosti medzi tuzbou vlastnictva znaciek Pentax/Nikon/Pentax/Sony (v tomto poradi), nakolko vsetky frajerky by mi to v tom case urcite pod dakym trestom vratili a dnesnej snubenici nechcem dat zamienku na neuvazene negativne reakcie ;-)

Kirtap: dobre robis co robis. uz mam konecne motivaciu sa umelecky prejavit aj ked nebudem mat doma taky našpúlený zadok 8-)
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
lennyl_2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kirtap 9. 7. 2021 11:25

feanoor píše:Kirtap....
I když se snažím proniknout do tajů PS a LR co to jde, ale jde to pomalu, tak používám zakoupené filtry a presety od kohosi z internetu. Do pokusu tonovat pokožku jsem se zatím ještě, až na pár pokusů, nepustil i když bych to rád ovládal.

Davidof: :lol:
Lennyl_2: co je doma, to se počítá ;-) Díky
Cport: Díky, v tomhle tématu jsem se, zdá, konečně našel ;-)
Kirtap
Návštěvník

Odeslat příspěvekod feanoor 9. 7. 2021 13:49

Kirtap
důležitý je výsledek, a ten je podle mě pěkný :-)
feanoor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kirtap 9. 7. 2021 15:21

Děkuji, no, bojuju s tím pořád, jestli už to není přehnané, ale hodně udělalo to, že už půlroku fotím na tom samém místě a skoro to samé, takže jsem dopiloval presety pro sebe, přestal výrazně experimentovat a ustálil postup, těch fotek je hodně tak se nemůžu hrát s každou 2 hodiny.
Kirtap
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vendda 9. 7. 2021 15:54

Kirtap: Máš to, chlape jeden pjekný, jenom mi připadá, že je škoda těch ustřižených prstů vpravo. Ale jen můj názor, nic víc. :-)
vendda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 9. 7. 2021 16:02

Takže všechno špatně, vyfotit znova a šup sem s tím ;-)
Davidof
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka