tak som si preletel tie prve videa aj pokec na dpreview.
https://www.youtube.com/watch?v=oUw4ayF ... e=emb_logonapr. tu absolutne vychvalil R5 (a to je Sonak ako repa). ze 8K video uplna parada, take cosi je mozne iba na x-krat drahsich masinach (tak som to pochopil) - 8K a bez aktivneho chladenia a pri takom tenkom tele. akurat to zabera mrte miesta, 20minut a 1TB. to pre bezneho cloveka nebude, tie peniaze na pocitac na upravy si viem zivo predstavit.
aj ta ukazka EyeAF tracking bola vyborna.
na dpreview nie su ukazkove fotky z R5, neviem preco (este maju predprodukcny kus?)
ale z R6 tam fotky su a teda dako divne zaostrene na ludi, skoro vsetko napr. - bud akosi roztrasene, alebo mierne posunute inam, zrenicka oka bohuzial nebola OK. ale psa mali vzdy paradneho

ak bude ostrenie tak ako slubuju, ze topka aj nad 1DX III, tak klobuk dolu v pripade ceny za R6.
dobry maju ten otacaci LCD. ovladanie+celkovo to telo R5 posobi vyborne.
vydrz baterie na R6 je "tragedia". isto AF-C kropiči nabuchaju aj 2-3x tolko, hold EVF zozerie a dali tam aj slabsiu bateriu tusim, aby clovek videl rozdiel oproti R5.
...a pritom uz davno na bezzrkadlovkach sa DSLR-kari uškrňali nad 360fotkami cez hladacik, to si Canon mohol asi odpustit v r.2020 ci?
@Dolgor: jj, Sony skla co som mal do 600euro (28/2, 50/1,8, 85/1,8..) ma nenadchli, na GM skla nemam chut vyhadzovat - a horsie je, ze niektore skla maju odlesky v protisvetle, vysoku kusovost a este aj aberaciu v bokehu)...takze som si nateraz vyskladal na moje cvakanie take co mi zapasovalo.
na D750 som za vhodny peniaz nakupil 20/1,8G, 35/1,4ART (ok, jedna sigma), 58/1,4G - ano, to bolo drahsie sklo a tazsi 135/2D DC. (a tiez som sa tam postupne zbavil skiel 18-35/3,5-4,5G, 28/1,8G, 50/1,8G, 85/1,8G, 70-200/4G VR)
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN