Rozlišení nebude silná stránka objektivu, ale dle MTF bude viditelně lepší než na starší G verzi pro F. Nemá ED členy pro kompenzaci barevných aberací. V bokehu je to trochu vidět i v youtube videích. Na druhou stranu na svém 4k 32 palců monitoru mě ani jedno netahá za oči, zato mám celkově z fotek dobrý pocit. Je to jistě dáno i světlem a výběrem motivů, ale takovýhle objektiv si přeci kupuju právě pro podobné příležitosti. Matt Granger neměl svolení ukázat full res z předprodukčního kusu, ale komentoval porovnání s 35/1.8 S, že se mu osobně víc líbí technická kvalita S verze. Na druhou stranu je na jeho i jiných fotkách vidět vyšší rozostření (větší bokeh koule) 1.4 verze, což k ní určitě dost lidí přitáhne. Já zatím nevím, s 1.8S jsem spokojený a jasno bych měl asi až po přímém srovnání na svých fotkách. Všechno má svoje klady a zápory a netuším, co by u mě převážilo. Možná by to nakonec dopadlo jako s mými 50kami - 50/1.8 S a 58/1.4G, chtěl bych si nechat oba
-- 27. 6. 2024 20:16 --...a taky se mi zdálo, že 1.4 má o něco méně kontrastní bokeh, což působí příjemněji.
-- 27. 6. 2024 20:19 --Na Afoto začíná s cenou lehce přes 17 tis, v akcích bude pod 15 tisíc, což je cena bazarového 1.8 S (prozatím, 1.4ka ji může snížit

)