Ehm? Kto chce, si vyberie. Na Z-ka je napriklad pre WL aktualne hit Z 800/6,3. Nie na vsetko je potrebny zoom.
-- 21. 6. 2023 15:45 --
Z 70-180/2,8 predobjednany
ceny SK:
Z 180-600...1999€
Z 70-180.....1449€
Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
landov píše:Ehm? Kto chce, si vyberie. Na Z-ka je napriklad pre WL aktualne hit Z 800/6,3. Nie na vsetko je potrebny zoom.
NevimAVM píše:landov píše:Ehm? Kto chce, si vyberie. Na Z-ka je napriklad pre WL aktualne hit Z 800/6,3. Nie na vsetko je potrebny zoom.
Pevna jsou k nicemu, kdyz se toulas prirodou, potrebujes se adaptovat na aktualni situaci. Neco leti bliz, pak dal, pak se to stoci, sedne tam, popoleti zase bliz, zase dal.. s tou pevnou udelas co? Budes tak leda cumet jak pero a nic nevyfotis Nehlede na to, ze neco napr. zahlidnes v korune stromu, maleho ptacka, potrebujes si odzoomovat a pak si na nej najet. Zkousel si nekdy neco hledat s 800mm??? Navic to jsou kolikrat doslova vteriny a uleti, chvili zaspis a mas po fotce, s pevnym sklem nez neco najdes nevyfotis nic + co pisu na zacatku budes furt chodit dopredu dozadu coz ani hlavne v tom terenu casto nejde a ztracis tim jen drahocenne vteriny.
Potkavam v prirode spoustu fotografu s ruznyma fotakama a kazdy kdo foti WL mi to potvrdi. Zrovna o vikendu vedle me stal borec s r5 + 800, za tu dobu co jsme stali a povidali proletelo xy operencu, prakticky nic nevyfotil a rikal, ze uz to skoro nenosi, dnes po delsi dobe. Den predtim jiny se Sigmou 150-600 fotil pobliz labute jako ja, rikal mit s sebou pevnou 600 nebo co to ma, tak nema skoro nic vyfocene.
25Paladin píše:NevimAVM píše:landov píše:Ehm? Kto chce, si vyberie. Na Z-ka je napriklad pre WL aktualne hit Z 800/6,3. Nie na vsetko je potrebny zoom.
Pevna jsou k nicemu, kdyz se toulas prirodou, potrebujes se adaptovat na aktualni situaci. Neco leti bliz, pak dal, pak se to stoci, sedne tam, popoleti zase bliz, zase dal.. s tou pevnou udelas co? Budes tak leda cumet jak pero a nic nevyfotis Nehlede na to, ze neco napr. zahlidnes v korune stromu, maleho ptacka, potrebujes si odzoomovat a pak si na nej najet. Zkousel si nekdy neco hledat s 800mm??? Navic to jsou kolikrat doslova vteriny a uleti, chvili zaspis a mas po fotce, s pevnym sklem nez neco najdes nevyfotis nic + co pisu na zacatku budes furt chodit dopredu dozadu coz ani hlavne v tom terenu casto nejde a ztracis tim jen drahocenne vteriny.
Potkavam v prirode spoustu fotografu s ruznyma fotakama a kazdy kdo foti WL mi to potvrdi. Zrovna o vikendu vedle me stal borec s r5 + 800, za tu dobu co jsme stali a povidali proletelo xy operencu, prakticky nic nevyfotil a rikal, ze uz to skoro nenosi, dnes po delsi dobe. Den predtim jiny se Sigmou 150-600 fotil pobliz labute jako ja, rikal mit s sebou pevnou 600 nebo co to ma, tak nema skoro nic vyfocene.
Pozeráš nato príliš zaujato a jednostanne. Nie každý fotí WF štýlom ako ty. To že to pre teba nedáva zmysel neznamená že pre XYZ iných je pevné sklo na WF to pravé. V dnešnej viac Mpx dobe dokonca ešte lepšie ako v minulosti.
Vytiahnem otrepaného WF fotografa Olympusu, ktorý s 300kov spravil neskonalo množstvo krásnych fotiek? Radšej nie
Mylsím že to záleží veľmi od štýlu fotenia... niekto sa prechádza a fotí všetko pekné čo vidí (hoc nie vždy v pekných podmienkach) a iný vytipuje miesto a čas a neprinesie 100ky záberov ale možno len 10tky.
landov píše:Ehm? Kto chce, si vyberie. Na Z-ka je napriklad pre WL aktualne hit Z 800/6,3. Nie na vsetko je potrebny zoom.
-- 21. 6. 2023 15:45 --
Z 70-180/2,8 predobjednany
ceny SK:
Z 180-600...1999€
Z 70-180.....1449€
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků