chvd píše:Treba takova oslava s ucastniky v modu "nechci byt rusen focenim" nekde v interieru. Schopnosti AF i prace s vyssim ISO a logicky i vice svetla na snimaci tam mohou byt zcela zasadni a rozhodnout treba o tom, ze neni treba fotit s bleskem, coz dava moznost zcela jine dimenze vyslednych snimku. MILC je taky velkou vyhodou.
Oproti tomu ten WL nebo ptacky lze asi porad dobre obslouzit i s DSLR.
Tak já nemám ani D750 ani Z9, ale podle toho co jsem četl by tam až takový rozdíl být neměl. To znamená že to co bych mohl vyfotit se Z9 bez blesku tak u D750 by ten blesk musel být, jinak by tam byl zásadní kvalitativní rozdíl.
Nicméně význam šumu se u foťáků dnešních kvalit podle mě už dost přeceňuje. Na rozdíl od dynamického rozsahu, který nás sice trápí výrazně méně než tomu bylo předtím, ale za mě je to problém číslo jedna. A v řešení tohoto problému jsme se od roku 2014, kdy byla D750 uvedena, neposunuli nikam.
Mám pochybnosti, zda je potřeba MILC ke komfortnímu focení obličejů na nízkou hloubku ostrosti. Já teda s tím problém nemám, odpadu mám minimum a podle mě je to spíš funkce jejíž užitečnost ocení nejvíc začínající amatéři nebo někdo komu foťák půjčíme aby nás vyfotil.