Davidof - zaprvé samotný pojem "argumentační faul" bez nějakého ostřejšího kontextu opravdu urážka není, to asi v tom pojmu hledáš o dost více, než znamená
Ale OK, uznávám, že když se budu držet slovníkových definic, tak by byl lepší termín "argumentační omyl", což je řekněme nejmírnější (bez záměrně zlého úmyslu) varianta argumentačního faulu a je to pojem nevzbuzující spory.
Ale za druhé věcně - já opravdu nechápu, co chceš rozporovat na tom, že jsi na jedné straně tabulky napsal ceny prodejní secondhand a na druhé ty fakticky nejvyšší možné tabulkové? Že ti vyjde součet 315 tisíc, ač v porovnatelné podobě by to bylo cca 200 tisíc mi přijde jako docela zásadní rozdíl.
Ano, je to hodně i tak, to jsem nikde nepopíral, ostatně jsem nijak moc nerozporoval ani ten výběr skel. Tam jsem jen konstatoval, že v reálu by to bylo dost jinak, ale chápu, proč jsi to vybral takto, tohle mne nijak nepohoršuje. Ale ta cena v porovnatelné podobě prostě nesedí o tolik, že to je až zavádějící

A doplňuji - nakonec mi to nedalo a hodil jsem si do tabulky reálné ceny - OM-1 nová s aktuálním cashbackem, skla jsem vzal na MPB a bral jsem vždy ty dražší nabídky ve vyšší kvalitě, ne to nejlevnější a vypadlo mi 197700 - těch "minimálně 100 tisíc dolů" jsem tedy trefil dobře a i po "fact checkingu" si za tím mohu stát...
Vlastně je ten poměr nové-bazar docela zajímavý a stálo by za pokus to porovnat i jinde - jak velké je vlastně procento případné úspory pro různé varianty nákupu. Tipuji, že u Nikon Z bude rozdíl o něco menší, u Canon RF taky, naopak u Sony to bude dost podobné - tohle ale jen odhaduji a nesčítal jsem a pokud mne někdo vyvede z omylu, tak jen poděkuji