Já mám z BW taky dobrý pocit, za mě je někde jinde než třeba VFFOTO, který jsem v minulosti používal. U skla, které teď stojí bez slevy 147 000 oficiálně dát pár tisíc navíc za kvalitnější filtr mi přijde jako samozřejmost. Ušetřit 3000 na levnějším filtru je sice hezký, ale když to bude víc degradovat kvalitu výstupu, tak je to spíš ke škodě.
Jediné, čeho jsem si u BW všiml je, že v protisvětle občas dělá ty duhové odlesky, tak pak je to lepší to spíš sundat, nebo se to snadno odstraní v Lightroomu. Ale jinak optické degradace jsem si nevšiml. Já teda mám tu clear verzi 007, není to UV jako máš ty, ale ve výsledku je to asi jedno. Vliv je fakt mizivej u těch clear filtrů.
V prodejně v Megapixelu, když jsem si kupoval 180-600, který jsem pak vrátil, jsem si kupoval filtr, BW neměli skladem, tak mi nabízeli jako alternativu 2x levnější Haidu clear verzi. Tvrdili mi, že oproti BW rozdíl nepoznám. Že je to jedno. Ale v praxi mi to přijde jako pravý opak. Nechal jsem se přesvědčit, ale stejně to pak za pár dní vracel Co člověk, to názor.