Nikon Z systém

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Argaro 9. 10. 2024 10:50

Neznal jsem, díky za odkaz. Já tu Z8 tedy ještě doma nemám - zatím zvažuji rychlou koupi vs čekání na možnou akci (vím že v září jedna byla, ale to jsem ještě uvažoval o Z6 III).
Argaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Titan_66 9. 10. 2024 11:41

Z6III by určitě taky nebyla marná volba, oproti Z8 má lepší hledáček a stabilizaci. Ale kdybych si měl vybrat, tak určitě Z8. Za sebe můžu říct, nejlepší foťák jaký jsem kdy měl. Dokonce mi vyhovuje i ta větší velikost než Z6/7 řada. Ten úchop je přece jen lepší pro vyššího chlapa s většíma rukama. To vyšší rozlišení v kombinaci s rychlým AF je prostě boží. Je tam tolik možností, který ani nevyužiju. Parádní je ten zakrytý snímač při výměně objektivů. Každopádně oproti původní Z6II jde teď zachytit daleko více různých okamžiků. Třeba na wildlife je to s 600 6.3 ideální kombo.

Já Z8 kupoval ve slevě přes afoto za 94 000, ale bohužel jsem už nestihl ještě tu lepší slevu za 90k na Fotoškoda, ale to bylo už v květnu během festu. V té době jsem ještě pro Z8 nebyl rozhodnutý. Takže chápu tě, za 113 000 by se mi to taky nechtělo kupovat.

Nicméně kdybych to kupoval dneska, tak bych už asi nečekal na slevovou akci a koupil to přes e-infin. Tam to vyjde výrazně nejlevněji.

https://www.e-infin.com/eu/item/12901/n ... (body_only)

Aktuálně to vyjde na nějakých 77 000.
Titan_66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod noxx_cz 9. 10. 2024 11:45

Zrovna jsem to chtěl napsat - einfin za 3000€. Kupovat někdo z vás od nich v poslední době cokoliv? Odkud to přišlo?
noxx_cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Titan_66 9. 10. 2024 11:52

noxx_cz: Jojo, teď je ten rozdíl fakt propastný. V červenci, kdy jsem kupoval Z8, tak byla na e-infinu cenovka 3350 eur cca. To ten rozdíl byl oproti Z8 ve slevě v ČR mnohem menší.

No ten rozdíl dělá to, že neplatíš DPH, clo. Má to 1 rok mezinárodní záruku. Nejdřív nasadí vyšší cenu u nových produktů a pak to postupně sleze na super peníz. Většina šedého dovozu je za nižší ceny. Co si budeme povídat, u nás v ČR je to dost předražený.

Já jsem na e-infinu kupoval v květnu Nikon Z 100-400. Asi za 55 000. Sklady mají ve Francii pokud vím. Přišlo mi to asi za 8 dní. První 3 dny se nemusí vůbec ozvat, pak přijde rovnou fotka krabice, že jí právě odeslali. Sledovací kód, balík sleduješ, kde se nachází na DHL webu. A pak to přiveze DHL kurýr. Přišlo mi to naprosto bez problému. Ušetřil jsem 22 000.

Teď na Z8 se dá ušetřit 36 000, to je hodně slušný.
Titan_66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Argaro 9. 10. 2024 12:42

Titan_66: U Z8 se mi líbí, že je to pro mě stroj bez kompromisů. A kryt snímače? Ten je k nezaplacení. Kdyby Z6III byl za 60 a méně... asi bych přemýšlel jinak. Ruce mám menší, přesto chybějící opora pro malíček u Z6 mi vadí a při delším nošení to není příjemné.

K nákupu... Mám trochu strach ohledně záruky a celkově řešení "no happy day" scénářů. Cenový rozdíl je lákavý, o tom žádná. Sázka za 80 tis. ale také není malá :-)
Argaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Titan_66 9. 10. 2024 18:00

Chápu tvoje obavy, samozřejmě, může se stát, že má někdo jednou za čas smůlu, ale většina lidí si to pochvaluje. Sleduju to na FB skupině, kde se lidi dělí o zážitky. Každopádně já tam historicky kupoval Fuji x-T3, objektivy pro Fuji - minimálně 2 a další 3 objektivy pro Nikon Z. Za celou dobu naprosto ok.

Myslím, že když nastane problém, tak to stejně neposíláš zpět, pořeší to místní servis a oni ti t u účtenku pak zpětně proplatí.

Uvidíš, mně by se 113 000 za to fakt dávat nechtělo no :)
Titan_66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PHiLiPZ_ 9. 10. 2024 18:31

Ja radsej objektivy z Nemecka, 5r oficialna zaruka a ceny vyborne. Dve strany dozadu som pisal, ze s 10% letnou akciovou zlavou u Nikonu sme sa na Slovensku dostali na oficialnu standardnu cenu bez zlavy v Nemecku. S dalsim 3% Gutscheinom som kupil Nikon Z 100-400 za 2350€. Oficialne a legalne, zaruka po roku za rohom v Nemecku.
PHiLiPZ_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod noxx_cz 9. 10. 2024 19:39

Titan_66: díky, já jsem si právě nebyl jistý, jestli to stále chodí z evropských skladů, tím pádem na celnici nebudou prudit. Nedávno jsem objednával z oficiálního Viltrox eshopu, kde mají uvedeno, že je to vč. cla atd. a skutek utek. Odesláno z Číny, takže na celnici prudili a nakonec jsem musel nějaké clo zaplatit. Einfin byl vždy z Holandska atd., takže bez problémů. Jen jsem si chtěl ověřit, že to tak stále je.
noxx_cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Titan_66 10. 10. 2024 00:46

PhilipZ: To jo, jenže tam ty ceny jsou častokrát o dost vyšší oproti e-infin. Asi je to o štěstí a záleží na objektivu a těle. Ale například Z8 a i 600 6.3 tam výhodně teda nebyla. Pokud máš na mysli třeba idealo.de a jiné.

noxx_cz: Jasně, Holandsko taky, oni toho mají víc. Každopádně pořád to funguje. Jediný rozdíl je, že od brexitu už v tom nefiguruje Británie. Jinak vše při starém.
Titan_66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 10. 10. 2024 05:24

Mne raz v e-infine poslali nejaku Sigmu na APSC (uz nepamatam presne aku)...prisla fotka odoslaneho skla, tracking nr...proste ako pisete. Akurat, ze zasielka sa niekde stratila, tracking nr. nenasiel nic. Takze som im pisal atd. Nakoniec to poslali znovu. Bolo to ale sklo za par sto €. S drhasim sklom/fotakom by som asi bol dost nervozny.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod PHiLiPZ_ 10. 10. 2024 05:28

Titan_66: pockam si vzdy na nejaku akciu Nikonu, pohladam na idealo.de najlepsie ceny a skusim najst este nejake kupony k tomu a obvykle sa da. Pre mna ten financny rozdiel oproto e-infinu stoji za tu 5r zaruku.
PHiLiPZ_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Argaro 10. 10. 2024 08:27

Na idealo.de nebo jinde jsem žádné extra ceny pro Z8 nenašel. No, jak se znám, koupím za plnou palbu a týden na to bude akce -30% :-D.
Argaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Titan_66 10. 10. 2024 10:36

Landov: Tak když se zásilka ztratí, tak se to holt pošle znovu. To by udělali i u Z8.

Tak jsem asi velký klikař, když jsem tam kupoval celkem asi 6 skel a jedno tělo, a vše naprosto ok :-)
Titan_66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 10. 10. 2024 11:49

Co by urobili a kedy by to urobili sa mozeme iba domnievat.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Argaro 11. 10. 2024 20:29

Tak jsem se dne byl ještě pro jistotu podívat na Z6 III. Hodně mě nachnul úchop - ten je oproti Z6 II výrazně, výrazně lepší. Co mě naopak úplně nenadchlo - to byl hledáček. Oproti Z6 II jsem defacto nepoznal rozdíl. Ale byla to jen formální prohlídka :-)....

Hned po návratu jsem objednal Z8 - nakonec na https://www.fotovideoshop.sk ...
Argaro
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka