Ad ukázky od dolgora - mně docela sedí ty kytky, tam tomu to rozostřené pozadí sluší a nevidím v tom žádné "ale". Osobně bych ty první s malým kvítkem fotil asi úplně jinak, ale nešlo by o rozdíl clony, já bych spíš měl tendenci to fotit makrosklem víc do detailu zblízka a možná i stackingem, ale to není porovnatelné, to by bylo zcela jiné pojetí. S daným sklem ale OK.
Popravdě ale jak z těch skupinek, tak z toho psa zas tak úplně odvázaný nejsem. Výjimkou je u těch s lidmi fotka s rodiči v pozadí, tam totiž ten bokeh a DOF má nějaký reálný kompoziční dopad a myšlenku, za to bych dal bez váhání minimálně 9/10 a možná i 10/10. Zbylé jsou ale z mého pohledu spíš ukázkou bokehové exhibice. Ta skupina u stromu je nicméně pořád ještě v pohodě, na mne až moc dominantně bokehové, ale OK. U zbylých dvou mne to ale při pohledu spíš ruší, než naopak, sorry.
U toho psa nevím, tam úplně nadšen nejsem z žádné, ale zároveň si ale nejsem jistý, zda by tomu prospělo vyloženě jen větší DOF. Prostě nevím...
Hele on má Davidof pravdu - opravdu bys to mohl jít nafotit znovu s různými clonami pro srovnání

Jinak trochu si dělám legraci, ale zrovna při mém focení ty variace s různými clonami dělám poměrně často, ono se často ukáže až na výsledku, co je lepší.