Ohledně toho šumu+DR u z6iii: není to klasické " horší šum na nízkých ISO", identický šum na vysokých ISO(>6400) ? Takže ve skutečnosti horší DR na nízkých ISO kvůli vyššímu downstream noise(čtecí šum až po zesílení )? Takže v podstatě taková základní hladina šumu nezávislá na iso. Nízké iso, nízké zesílení, nízký šum i po vynásobení upstream šumu faktorem zesílení, převáží čtecí(downstream) šum,. Vyignoroval jsem dualgain, nevím jak to mají nikon bezzrcadlovky a nemůžu srovnat (a už tuplem ne s z6iii)
A uleví tomu vypnutí e-shutter, bylo li s ní foceno?
Libb píše:Ahoj, u Nikon Z8 zápasím (mimo jiné) s jednou věcí: tak nějak samovolně zapisuje fotky do náhodných složek.
Používáš stejné Názvy složek napříč kartami? Opravdu jen tu textovou část myslim. Je číslování souvislé?
Mě se za určítých okolností zdá funcionalita storage folder trochu podivná magická nepředvídatelná (jestli nejdřív mám změnit jméno a nebo nejdřív zvolit číslo -a ještě za druhé) ,+ automaticky se číslo zvýší
Nepřekrečuješ počet fotek ve složce? Nemáš mix Sd/xqd? A nějaké nastavení ( primary) slot function?
Já takový problém neměl karty střídám,ale jen SD.
Ale zpozoroval jsem , že se mi nějak smazaly složky (bez fotek), když jsem právě měnil storage folder., což možná je featura, že pokud je složka prázdná, tak při změně ji to smaže.
Nabyl jsem dojmu, že když ponechám stejnou textovou část, je tam nějaká logika v kontinuitě, chová se to nějak jinak. Uvidím, zda o tom něco poví manuál