Nikon Z systém

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Libb 9. 7. 2024 08:59

To ne, funguje dobře, akorát se bojím za ni zatáhnout, aby se něco nevylomilo, nevypadlo a nezůstalo ve foťáku. Nebo aby se nerozpadla úplně.
Libb
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Da Gony 9. 7. 2024 23:21

Ohledně toho šumu+DR u z6iii: není to klasické " horší šum na nízkých ISO", identický šum na vysokých ISO(>6400) ? Takže ve skutečnosti horší DR na nízkých ISO kvůli vyššímu downstream noise(čtecí šum až po zesílení )? Takže v podstatě taková základní hladina šumu nezávislá na iso. Nízké iso, nízké zesílení, nízký šum i po vynásobení upstream šumu faktorem zesílení, převáží čtecí(downstream) šum,. Vyignoroval jsem dualgain, nevím jak to mají nikon bezzrcadlovky a nemůžu srovnat (a už tuplem ne s z6iii)
A uleví tomu vypnutí e-shutter, bylo li s ní foceno?

Libb píše:Ahoj, u Nikon Z8 zápasím (mimo jiné) s jednou věcí: tak nějak samovolně zapisuje fotky do náhodných složek.

Používáš stejné Názvy složek napříč kartami? Opravdu jen tu textovou část myslim. Je číslování souvislé?
Mě se za určítých okolností zdá funcionalita storage folder trochu podivná magická nepředvídatelná (jestli nejdřív mám změnit jméno a nebo nejdřív zvolit číslo -a ještě za druhé) ,+ automaticky se číslo zvýší

Nepřekrečuješ počet fotek ve složce? Nemáš mix Sd/xqd? A nějaké nastavení ( primary) slot function?

Já takový problém neměl karty střídám,ale jen SD.
Ale zpozoroval jsem , že se mi nějak smazaly složky (bez fotek), když jsem právě měnil storage folder., což možná je featura, že pokud je složka prázdná, tak při změně ji to smaže.

Nabyl jsem dojmu, že když ponechám stejnou textovou část, je tam nějaká logika v kontinuitě, chová se to nějak jinak. Uvidím, zda o tom něco poví manuál
Da Gony
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PHiLiPZ_ 11. 7. 2024 05:11

Ja si myslim ze nastane nejaka chyba pri zapise do adresara a preto sa vytvori novy. Ci chyba nastane kvoli karte sa da vyskusat pouzitim inej (idealne iny vyrobca, mne funguje Delkin). Nevylucil by som ani problem s akumulatorom, kludne sposobeny objektivom s vacsim odberom, takze tiez idealne vyskusat a inymi. Pokial testy ukazu rovnaku chybu, bude problem v radici a to uz bude na servis, kde vymenia celu dosku. Pokial sa im podari problem zreprodukovat.
Este rychle googlenie povedalo, ze chyba moze byt sposobena vymenou baterie bez vypnutia fotoaparatu. A ze moze pomoct vytvorit iny ako standardny cielovy adresar pre fotky z menu aparatu.
Pripadne ak rozne shooting banks pouzivaju rozne cielove adresare moze zmena medzi bankami tiez sposobovat popisane chovanie.
PHiLiPZ_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod noxx_cz 11. 7. 2024 13:56

Už jsou venku první testy 35/1,4 a nevypadají vůbec zle. Mechanické i optické provedení se zdá být velmi kvalitní. Na 1.4 je objektiv logicky měkčí (což nemusí být na škodu), bokeh mnohem hezčí než 1,8 verze. Asi budu uvažovat u novém přírůstku do rodiny ;-)
noxx_cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 11. 7. 2024 14:42

kde, kde?
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Titan_66 11. 7. 2024 18:51

Dneska jsem s 35 1.4 Z fotil. Lehoučká, malá, má příjemný bokeh, podání celkově takový jemnější než 35 1.8 S. Na plnou díru to není vůbec špatný. Po zaclonění se pak i mažou rozdíly v ostrosti vs 35 1.8s. Největší slabina je v protisvětle. Oproti tomu je 1.8 S verze jinde.
Titan_66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 11. 7. 2024 23:13

noxx, myslel jsem, že už je i něco novějšího :)
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kuba_M 12. 7. 2024 05:02

Landov:

Jedna otázečka - U 600 PF ti jde ostřicí kroužek dobře?? Já u nového skla přišel na to, že má mírný “vakl”, lehkou vůli. Takže když fotíš a přeostřuješ přes vegetaci tam a zpět, tak ti pořád ťuká v prstech a trošku mi to teda vadí. U skla za tyhle prachy jsem to nečekal, tak premýšlím, že ho jestě vyměním.
Kuba_M
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 12. 7. 2024 05:19

Tak toto som nezaregistroval, takze asi nie...ale este to checknem.
Edit: radsej som to hned checkol a ziadna vola tam nie je.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Kuba_M 12. 7. 2024 05:36

Díky, jedu dnes vrátit. :) žádný jiný sklo u mě v batohu to taky nemá. Zrovna u tohodle typu skla mě to teda štve.
Kuba_M
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 12. 7. 2024 05:45

To verim, som zvedavy, ako sa k tomu postavi predajca.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Kuba_M 12. 7. 2024 05:56

Doufám, že seriózně. Kdyby to bylo na 24-120, tak to asi neřeším, tam ručně skoro neostřím. Ale u WL skla to pořád potřebuješ. Podle mě jde o vůli toho plastového kroužku, má vůli dopředu i dozadu, tím pádem se i kolíbe. Zkoušel jsem si ho před měsícem ve FotoŠkoda a nic takovýho jsem tam nepozoroval.

Byl to internetový prodej, takže i bez udání důvodů můžu vrátit a koupit jinde jiný, sklo je jen vybalené.
Kuba_M
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 12. 7. 2024 06:03

Tak držím prsty.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Kuba_M 12. 7. 2024 09:31

Tak v afoto objednali nové sklo a až přijde povezu tam to moje. Pokud bude můj horší, vymění za ten objednaný. S tímhle přístupem jsem spokojený. :)
Kuba_M
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka