Obšák píše:Zaváděcí cenu za Z6III vidím na našem trhu někde v rozmezí 72 990 - 74 990kč. V podstatě nic pro mě

Taky čekám takovou cenu. Měl jsem představu do 60 tis, ale bohužel, nicméně ze samého čekání (na Z6III, případně nástupce Z50) a následného zjištění, že bude stát cca kolem 3 tis euro jsem pořídil bazarovou Z7II (3 roky starou s nácvakem 24 tis) za 43 tis a udělal jsem dobře.
Co se týká aktuální cenové politiky Nikonu u nás tak to je prostě hnus velebnosti - nákup o oficiálního cz zastoupení fakt ne - beztak tam nikdo za normální ceny nekupuje, buď čeká na akce, slevové kupony, nebo prachy neřeší, případně v Nikonu CZ jsou schopni dát úplně jiné ceny na IČO (nejen odečíst DPH).
Nikon sice jede, z skla jsou super, je o ně zájem, ale nejsem tak bohatý abych si mohl dovolit kupovat to nové tady za ty ceny.
Jinak pro kontext (nevychloubám se jen pro srování) můj přechod na Z skla:
Nikkor z 24-120 koupeno z einfin za 23 tis (cena v té době tady 32 tis a nedostupné)
Nikkor z 50 1.8 koupeno einfin za 11,5 tis (cena tady v té době 18 tis)
Nikkor z 85 1.8 koupeno bazarové rok staré za 12 tis ještě v záruce (cena tady 22 tis)
Nikkor z 180 - 600 koupeno bazarové za 43 tis se zárukou 22 měsíců u Nikon cz (cena tady 50 tis + nedostupné).
Takže na přechodu na z bajonet ušetřeno cca 30 tisíc oproti kupování tady u CZ zastoupení (případně tady v CZ shopech)
Takže asi tak s cenovou politikou.