pemar. píše:Naprostá paráda. Ono by to chtělo spíše ještě trochu odclonit, aby tam nebyl vidět ten sloup.
Ehm, to si fakt myslíš, že při změně z f8 na f6,3 ten sloup nějak zázračně zmizí? Sorry, ale to pozadí bude vypadat prakticky stejně, jen v horším případě se o něco zhorší hlavní motiv (spíš to ale bude v tomto případě také víceméně stejné)...
Jo, 600/4 už by asi pomohlo více, ale to bychom už byli úplně jinde

Mimochodem obecně - mně se na té fotce ten sloup v jistém smyslu až líbí, protože je natolik rozostřený, že přehnaně neruší, ale zároveň je natolik rozpoznatelný, že to ukazuje prostředí (pták v blízkosti "civilizace" a tak). Kdybych chtěl rýpat do pozadí, tak mi více vadí ta rozmazaná věc na střeše domu (či co to je dole), je to natolik světlé, že to mi už oko odvádí stranou, tady by to možná stálo za trochu selektivního postprocesu.
-- 20. 5. 2024 07:02 --noxx_cz píše:Jo, s fotobatohy je potíž, taky zatím udržuju starý, co to jde a nový se mi vybírat nechce. Ale ten limit 7kg ... kolikrát vám v letadle vážili batoh na zádech? Mně ani jednou a to létám docela často. Váží a měří se maximálně příruční kufřík (většinou do 10kg). Batoh jsem viděl donutil sundat asi jednou a to byla spíš krosna a to už u Ryanu bylo hodně nápadné

Co vím z poslední doby, tak mi připadá, že se v lowcost spíš měří než váží. Váhu moc neřeší, ale ty rozměry občas docela ano. Hodně se to liší, koukal jsem na diskuse a pro příklad u Vuelingu, kterým jsem zrovna letěl, lidi reportovali buzerační kontroly víceméně jen ze dvou letišť (samozřejmě jedním byla Barcelona, kam jsem měl namířeno

). A fakt je, že jsem tam viděl, jak někoho zkoumali (a neměl zas nějaký extrém)...