Nikon Z systém

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod landov 7. 2. 2024 06:45

Prave vysiel novy FW 2.0 pre Z8...pridava vsetko, co chybalo so Z9: bird detection, auto capture, exposure cdelay mode... :tleskani
landov
Expert

Odeslat příspěvekod PHiLiPZ_ 7. 2. 2024 08:57

Som zvedavy na pixel shift, ale musim si pockat, kym to vydaju pre Z9. Pri MF by malo ukazovat ako daleko je zaostrene. A mnaukanie pri foteni vraj stale nie je :(
PHiLiPZ_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod NevimAVM 7. 2. 2024 10:25

landov píše:Prave vysiel novy FW 2.0 pre Z8...pridava vsetko, co chybalo so Z9: bird detection, auto capture, exposure cdelay mode... :tleskani

Počkej, jakože Z8 doteď neměla detekci ptáků (nebo to chápu blbě?), to snad ne?
NevimAVM
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 7. 2. 2024 10:56

Měli detekci Animals
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod landov 7. 2. 2024 11:08

Bird detection je vylepšený af animals, dedikovany priamo na vtáky s max.zamerpm ostrenia na oko. Zároveň lepšie vyhľadáva vtáctvo na clenitom pozadí atď. Podľa prvých ohlasov testerov je to významný posun.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod NevimAVM 7. 2. 2024 11:35

Tož to bych teda čekal, že takový stroj už bude mít dedikované ptáky, ale tak fajn, lepší později, než nikdy :)

To vypadá, že Z8 se víc a víc dotahuje na Z9 nebo jaký je vůbec klíčový argument připlácet na Z9 vůči Z8 momentálně?

PS: jinak škoda, že třeba má R7 má taktéž obecně pouze zvířata, zrovna u podobných APC strojů by ptáci měli být základ kurňa.
NevimAVM
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Libb 7. 2. 2024 13:01

Po aktualizaci mně přestalo fungovat automatické přepínání mezi hledáčkem a displejem. Pomohl kompletní reset a pak obnovení nastavení ze zálohy.
Libb
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 7. 2. 2024 13:34

U mna v pohode, vsetko OK po aktualizacii. Okamzite som si nastavil Exposure delay 3s pre fotenie zo stativu a taktiez hrubsie oramovanie bodu zaostrenia - takato drobnost, ale ako to pomoze :-)
Skoda, ze nemozem teraz otestovat Bird detection.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Obšák 8. 2. 2024 16:00

"Okamzite som si nastavil Exposure delay 3s pre fotenie zo stativu"

Tohle na Z8 nešlo? Mě ten Nikon dokáže pořád nepříjemně překvapovat. Na D800 z roku 2012 to jde a používám to.
Obšák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Libb 8. 2. 2024 16:08

K čemu, když to nemá mechanické části, které by způsobovaly vibrace, a když dá fotit třeba přes mobil? To je háji stěžovat si, že Tesla nemá dva výfuky ;)
Libb
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 8. 2. 2024 16:27

Akoze v zime v rukaviciach budem este onanovat s mobilom aby som mohol fotit ? To su mi veci...

Obšák píše:Tohle na Z8 nešlo? Mě ten Nikon dokáže pořád nepříjemně překvapovat. Na D800 z roku 2012 to jde a používám to.

Nuz Nikon to ma take divne v tejto funkcii. Ani Z6 to nemala, potom to dostala v upgrade FW, potom aj Z9 a teraz Z8.
Sranda je, ze napriklad moj Z30 to ma od vybalenia z krabice :-) ...ale zasa nema ine veci...kopu inych veci ;-)
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Obšák 8. 2. 2024 17:10

Mě třeba hodně mrzelo, že na D800 nejde použít dálkové ovládání ML-L3, které jsem používal předtím na D80. Na D800 jsem si pak teda koupil kabelovou spoušť, ale její používání je pro mě utrpení. Kdo nechápe proč, tak to zkuste používat ve tmě, v mínus 10-20°C, za silného větru. To prostě nechceš.
Obšák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 8. 2. 2024 17:19

Áno, ML3 bola šikovná, mála a jednoduchá. Kabelovku mam tiež, ale pouzivam iba na nočnú oblohu, keďže tam mam aj intervalometer.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Viaggi 8. 2. 2024 18:49

Obšák píše:Mě třeba hodně mrzelo, že na D800 nejde použít dálkové ovládání ML-L3, které jsem používal předtím na D80. Na D800 jsem si pak teda koupil kabelovou spoušť, ale její používání je pro mě utrpení. Kdo nechápe proč, tak to zkuste používat ve tmě, v mínus 10-20°C, za silného větru. To prostě nechceš.

Káblovú spúšť som na D800 nikdy nemal rád :-)
Viaggi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Obšák 8. 2. 2024 20:07

Tak jsme dva :D
Obšák
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka