Nikon Z systém

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod milann88 13. 6. 2023 07:15

A to zas jo, nekdy to zásadní bude. Jen že bych neobětoval kratší limit za ten jeden krok.

Ondřej: Díky
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 13. 6. 2023 13:55

Tu je pekne popisana nova funkcia "Auto capture" v Z9. Naozaj parada...cakam na update FW u Z8 :-)

-- 13. 6. 2023 15:03 --

milann88 píše: Navic exposure delay mode ma tusim max 3s? Ja jsem vzdy daval delsi self-timer, pokud jsem nemel spoust, protoze mi prislo, ze za 3s se cela sestava nemuze uklidnit, ale mozna to byl jen muj pocit.

Mne tie 3s zatial stale stacili, v nejakom extremnom vetre som zatial nefotil. Problem je pre mna to, ze ak by som fotil cez Self-timer a potom prepol fotak na iny uzivatelsky rezim a nieco cvakol, tak by som sa cudoval, prteco mi to cvakne az po 5 sekundach :-) Proste na to pozabudnem, aj na Z6 sa mi to casto stavalo, kym som nezacal pouzivat Exposure delay.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Dolgor 13. 6. 2023 14:19

Nestačí foťák vypnout/zapnout? Na Z6 mi pije krev, že self-timer se po vypnutí taky vypne, takže například chodím se stativem kolem řeky a pokaždé, když najdu nové místo a zapnu foťák, musím self-timer znovu nastavit.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod landov 13. 6. 2023 14:27

Nie, na Z8 ostava Self-timer aktivny aj po vypnuti a zapnuti fotaku.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Titan_66 13. 6. 2023 15:17

Dolgor: Jo to mě taky štve, že po vypnutí se to nastavení vypne. Už jsem to poznal v praxi předtím na Fuji, kde se to chovalo taky tak.
Titan_66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 13. 6. 2023 15:22

Zlatý DSLR (s fyzickým přepínačem režimu snímání na prstenci kruhového voliče) :)
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar. 13. 6. 2023 16:07

Jinak po upgradu fw Z9 uživatelé hlásí zrychlení 3D AF a zlepšení ostření na oko u ptáků, prostor ke zlepšení ale stále existuje, ostření na oko u veverek nestíhá, ostří místo toho na tělo.

Jako bug hlásí, že Techart adaptéry přestaly po upgradu ostřit.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 14. 6. 2023 06:16

Tento upgrade dava podla mna Z9 novy rozmer. Ta funkcia "Autocapture" urcite stoji aj za vyskusanie pre WL.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod pemar. 14. 6. 2023 08:51

Mám nainstalováno, ale nemám zatím čas to jít vyzkoušet.

Na Nikonrumors jsou ukázky, později se na ně podívám.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 16. 6. 2023 00:53

Megapixel mně napsal, že už poslal Nikkor Z DX 24mm f/1.7.
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 18. 6. 2023 20:12

Byl jsem na Z9 vyzkoušet fw 4.0 a konstatuji, že pokrok tam je. Pořád to není úplně dokonalé, ale to zlepšení je tak 30-40%, když mi něco rychle letí po obloze, tak AF potřebuje tak 0.3s na to, aby poznal, že letí subjekt, na který má ostřit. A následně zaostří i tam, kde by předtím subjekt nestihl a pak už ho velmi solidně drží. A to všechno postaru, bez té nové fičury.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 19. 6. 2023 11:55

Nikon organizuje tematické workshopy na otestování Nikonu Z8 pro 10 účastníků. Prý jsou ještě volná místa (Bratislava, Praha, Brno). Doporučuji.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 19. 6. 2023 19:46

Nikon vymazal na YouTube informaci o tom, že Auto Capture bude brzy implementovat i pro Z8.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 20. 6. 2023 06:26

Hmmm...objavuju sa prve hlasky, ze to na Z9 nefunguje celkom korektne, objavili sa aj nejake kompletne zamrznutia fotaku pri tejto funkcii. Asi to musia este vyladit.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Davidof 20. 6. 2023 08:12

Zajímavá funkce ... hodila by se mi na začátku července na Barrel racing, kdy jezdci závodí ve slalomu okolo sudů.

Obávám se, že do sudu mě nepustí ale možná by šlo dát k němu foťák s širokáčem :-)
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka