Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
milann88 píše:pemar. píše:milann88 píše:Pemar: tohle dokonale resi Nikon Z6/Z7 jako druhe telo na manualni objektivy a dovolene. Uz prvni generaci pro takove pouziti nechybi vubec nic.
Neřeší. Z7/Z6 je oproti Z9 horší prakticky ve všem, nemyslím to pejorativně, je to jen konstatování. Je to foťák spíše na statické fotky a má oproti Z9 o hodně více lagujicí hledáček, nemá ani ten režim “jako OVF”.
At se snazim, jak chci, nenapada me, jake ma vyhody Z9 oproti Z7 na foceni s MF skly a jako dovolenkovy fotoaparat. Z6/Z7 je sice horsi prakticky ve vsem, ale vtip je v tom, ze se to na ta temata absolutne nema sanci projevit. A v pripade Z9 zustava akorat nevyhoda v podobe velikosti, vahy a zbytecne pozornosti navic. Rezim OVF samozrejme ma, jinak by nebylo mozne pouziti v atelieru.
-- 25. 4. 2023 19:33 --
Mala tela jsou fajn, pokud jsou k tomu objektivy proporcni, pokud na male telo nasadis obri teleobjektiv, neni to vyhra.
Davidof píše:No, já bych řekl, že jde spíš o to, že je příjemné mít foťák s výkonem Z9 ve velikosti ala Z6/Z7.
Ten výkon na dovolené nijak nevadí, ten rozměr ano
V tomto opravdu chápu tu touhu landova nebo pemara mít top foťák bez integrovaného gripu - sám to mám a oceňuju to vždy, když foťák vezmu do ruky.
pemar. píše:Ono je možná něco jiného, když jste profesionální fotograf a jedete si na dovolenou odpočinout a když jste amatérský fotograf a jedete na dovolenou fotit. U mne se poměrně dost dovolených točilo kolem zvířat a ptáků, a já jsem ten typ, co je raději fotí, než střílí. Dříve jsem příležitostně fotil i děti nebo různé lokace, teď už méně, děti vyrostli a ty pro mne zajímavé lokace mám vesměs nafocené.
A ono je i něco jiného, když fotíte převážně krátkými ohnisky nebo teleobjektivy.
Také mám doma menší a lehčí těla, ale ty vesměs nechávám ve skříni. Proč ? Protože chci fotit. A tam mi přijde to větší tělo lépe sedící v ruce. To menší je lepší na přenášení nebo převážení, ale jak s nim začnu fotit, rozdíl je znát, říkal bych si, “jo, s tou D850 nebo Z9 by se tento motiv fotil lépe”. A na dovolené jsou i ty situace, kdy bych grip odmontoval a měl menší tělo, hlavně když foťák nosím a ještě nefotím. U vlastního focení méně, vesměs používám dost robustní objektivy a foťák mám na řemenu. Pro mne je tělo Z6/Z7 příliš malé.
landov píše:Na Island by som bral tiez iba moju 24-200 a 14-30.
-- 26. 4. 2023 18:33 --
Hmmm...
https://nikonrumors.com/2023/04/26/well ... aser.aspx/
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků