Nakonec jsem Nikonu stejně neodolal, ode dneška mám doma Z6 II a 24-70/4. Naskytl se nový za dobrou cenu. A jako bonus jsem dostal i FTZ II. Jako rozumově, vím, že proti FUJI X-T30 II s X-Trans IV senzorem to nebude nějaký skok, jak už jsem tu jednou psal. Ale FF jsem stejně chtěl jednou zkusit a Nikon mám rád odmala. A tak proč si tu radost neudělat
Každopádně plánuji dokoupit Z 50/1.8, tu všichni chválí a to ohnisko mám rád osobně taky. A dál se uvidí. Po bazarech se momentálně nabízí spousta objektivů za dobré ceny na F mount, tak když mám ten adaptér, tak přemýšlím, co zkusit.
A spíš tak nějak v dalších dnech se musím s Nikonem sžít. Fujiny znám nazpamět, vím kam sáhnout, co dělat atd. Dneska večer tápu, drží se to dobře, větší bych nechtěl, nemám moc velké ruce. Ale Z6 II se drží perfektně. Pemar souhlasit nebude, ale já jsem byl vždy pro menší a tohle se mi drží perfektně. Dal jsem to do ruky ženě, která také fotí, zvyklá na X-T20 s Viltroxem 33, nebo XF 18-55. První její slova byla, že je to těžký. Tak říkám, jo, ale krásně se to drží.
Půjdu si projít hlavně nějaké tipy, jak efektivně nastavit autofocus, co do rychlého menu a celkově si to osahat. Velikonoční víkend je na to ideální, škoda, že počasí moc nebude, až asi od neděle, ale člověk si poradí.
To jen takový emotivný text do tématu, nic víc. Jen se chci zeptat, upravujete někdo v CaptureOne? Nebo v DxO Photolab? V Zoneru? Lightroom jsem opustil před třemi lety, popravdě se mi k němu moc vracet nechce. Měl jsem ho rád, ale jak jsem zkusil jiné, variabilnější prostředí, tak se mi v nich dělá líp. Sedl mi nejvíc CaptureOne, ale poslední dobou mi nesedí cenová politika. A tak přemýšlím co dál. Nebo zkusit NX Studio?
A má cenu se zaměřit na nějaký objektiv přes FTZ II? Že za to opravdu stojí? Vím, že Z objektivy jsou super. Ale i tak, něco co by stálo za to?