Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Kuba_M píše:Když se podívám zpětně, tak Nikon i Canon měli zhruba stejnou startovací čáru co se týče Mirrorless. Kolik těl a skel už Canon vydal, dá se říct, že trefuje přesně to, co má. Profi těla, skla, střední třída, nižší... A Nikon postupuje o dost kratšími krůčky než ostatní. Byl bych moc rád a doufám v to, že se karta brzy obrátí.
Říkám si, kolik lidí by potěšil něčím jako byla D500 v bezzrcadle? � DX snímač, AF výkonný jako na Z9, cena přijatelnější vetšině lidí. Ale to nepřijde, ptz by tím částečně, ne-li úplně potopil Z9...
noxx_cz píše:Kuba_M píše:Když se podívám zpětně, tak Nikon i Canon měli zhruba stejnou startovací čáru co se týče Mirrorless. Kolik těl a skel už Canon vydal, dá se říct, že trefuje přesně to, co má. Profi těla, skla, střední třída, nižší... A Nikon postupuje o dost kratšími krůčky než ostatní. Byl bych moc rád a doufám v to, že se karta brzy obrátí.
Říkám si, kolik lidí by potěšil něčím jako byla D500 v bezzrcadle? � DX snímač, AF výkonný jako na Z9, cena přijatelnější vetšině lidí. Ale to nepřijde, ptz by tím částečně, ne-li úplně potopil Z9...
S tím Canonem a Sony si to osobně nemyslím. Jsem sice od začátku nikonista, ale nejsem nijak vyhraněný a v podstatě by mi bylo jedno, co mám v ruce za stroj. I proto kombinuju nikon a fuji. Nemám ale vůbec pocit, že by mě Canon jakýmkoliv novějším tělem, natož skly, jakkoliv oslovil, abych běžel a koupil si ho. Sony nápodobně - a to nijak nezpochybňuju kvalitu. Takže si nemyslím, že tím, že se nikon fláká, tak by odháněl své kupce ke konkurenci. Ani nevím, jestli jsou venku nějaké reálné statistiky s market sharem jednotlivých značek za posledních, dejme tomu, pět let.
To stejné mirrorless ala D500. Opravdu by si to někdo koupil? Při současných cenách FF? Proč? Co by ho k tomu vedlo?
pemar. píše:Co pamatuji, tak to Nikonu trvalo dlouho vždycky, na D500 se také čekalo strašně dlouho.
Z9 je pro amatérské focení cenově dost velký luxus, ale funkčně je tam jen málo věcí, které bych, když už jí mám, chtěl oželet, snad jediné, co by mi dávalo smysl, by byl odnímatelný grip místo pevného. Prodloužení ohniskové vzdálenosti je u Z9 v pohodě, je z čeho ořezávat na DX nebo ještě méně.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků