https://www.fotolab.cz/produkty/nikon-z5-z-24-50mmZa 30 tisíc i s objektivem (pravda, základ), ale člověk získá FF, ta Z5 má pěkný výstup, s tím, že ta cena je opravdu fajn.
Momentálně mám X-T20, X-T30, 18-55/2.8-4, Viltrox 33/1.4, TTArtisan 50/1.2 a TTArtisan 40 mm f/2.8. Celkově jsem víceméně spokojený, vím, že systém dělají objektivy a ne těla. Přemýšlel jsem teď na pokusy o XC 50-230 nebo XF 55-200, nějaký tele objektiv mi chybí.
Ale i tak přemýšlím nad tím Nikonem Z5 s tím objektivem za těch cca 30 tis. Ten objektiv nebude nic extra, to je mi jasný. Jen si říkám, zda získám něco navíc. Určitě IBIS a dva SD sloty, to je plus. Fujiny si určitě nechám, respektive jedno tělo pak můžu prodat, bylo by asi zbytečné. S tím, že na Nikon bych určitě pak koupil nějaký objektiv. Příští rok by na Z mělo něco vyjít, Viltrox taky už Z bajonet umí, tak ta 50 by se nechala.
Nebo koupit tuto sestavu, dát 24-50 na bazar a místo toho koupit 24-70/4 s nějakým příplatkem?
Fotím tak nějak "výletově", rodinné akce, pomůžu si s autofocusem na Z5 proti X-T30? Asi spíš jo, co mám načteno a nakoukáno. Máte někdo k tomu co říct? Nebo dávalo by pak třeba smysl koupit ftz adaptér a k tomu po bazarech levně F objektivy? Jak říkám, fotím pro sebe, procházky, přírodu v okolí, rodinu doma, venku, občas nějaký portrét venku, u rybníka, na zahradě, v přírodě, doma s fotopozadím. Fujina to zvládla, šum mi nevadí, pořád lepší mít kvalitní fotku a trochu šumu a super výstup, než vyblité barvy a nic z toho.
Láká mě zkusit FF, FUJIFILM miluju z pohledu barev, to je špička. Ale Nikon je známý tím, že taky barvy umí dobře.
Pokud má k tomu cokoliv co říct, sem s tím, budu rád za diskuzi a pár vět. Zda to zkusit nebo se vyprdnout a koupit spíš nějaký další objektiv na FUJI. Ještě dodám další věc, peníze. Nechci vyhazovat zbytečně, určitě se daj použít případně jinak, zároveň nemusím šetřit každou korunu. Ale s malými dětmi (3 a 1 rok) taky zase nechci ládovat zbytečně do techniky. Manželka by si ráda přála spoustu věcí doma a tak různě, však to znáte, tak člověk to musí nějak rozumně vyvážit a zdůvodnit